Nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren

Level Up in de Westwijk

Level Up in de Westwijk

VLAARDINGEN - Op 24 januari 2024 openen wij met trots het gloednieuwe talent- en stagehuis op de Van Baerlestraat 199 in Vlaardingen, Level Up. Dit initiatief is tot stand gekomen door de gezamenlijke inspanningen van Stichting AntiPesto, Minters, DOCK en de gemeente Vlaardingen. Met dit jeugdcentrum krijgt een lang gekoesterde wens van de lokale organisaties en Westwijkers eindelijk vorm.

Het nieuwe centrum is een plek voor en door jongeren. Het wordt een broedplaats voor jong talent met en biedt een podium voor jongeren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Jongeren die moeite hebben met het vinden van een stageplek krijgen hier de kans om praktische ervaring op te doen door zelf activiteiten te organiseren voor de buurt. Ook biedt Level Up ruimte voor jongeren om huiswerk te maken en zullen er diverse activiteiten worden aangeboden, zoals weerbaarheidstrainingen.

240111 Level Up OpeningsposterDe sleuteloverdracht op 1 november markeerde een belangrijke stap in de realisatie van dit project, een plek voor jongeren in hun eigen wijk. Met een gevoel van eigenaarschap en trots werken de jongeren en organisaties in welzijn nu samen aan de inrichting van deze nieuwe ontmoetingsplek. Level Up symboliseert een nieuwe fase in de ontwikkeling van de Westwijk. Dit initiatief draagt bij aan verbinding in de wijk, waarin jongeren een centrale rol spelen. Een jongere uit de wijk verwoordde het treffend: “Alles wat de buurt samenbrengt, is een activiteit”.

De feestelijke opening van Level Up op 24 januari start om 16.45 uur op de Van Baerlestraat 199. Burgemeester Wijbenga zal het centrum officieel openen. Ook rapper en acteur Ice zal aanwezig zijn. Alle inwoners van de Westwijk zijn welkom om de opening te vieren. Het is een kans om de realisatie van deze bijzondere plek te vieren en de jongeren van onze wijk te ondersteunen in hun persoonlijke en professionele groei.

11-01-2024