Binnenkort op de televisie

Let's Be Gypsies op Chateau Gort & Gort

Let's Be Gypsies op Chateau Gort & Gort

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - In het televisieprogramma Gorts Wijnkwartier zal op 8 april 2024 ook de band Let's Be Gypsies te zien zijn. Zij assisteren Gort bij het beantwoorden van één van zijn wijnvragen.

De 'Gypsies' zijn in Schiedam en Vlaardingen een populaire band. Afgelopen weekend traden zij onder meer op tijdens de huiskamerconcerten die Stichting Verueño organiseerde voor haar twaalfeneenhalfjarig bestaan.

Hoe kom je als band zo in Frankrijk terecht? Contrabassist Ton Voskuilen: "We waren al eens eerder bij Ilja Gort geweest om te spelen en die nodigde ons uit nog eens terug te komen. Dat gebeurde afgelopen september. De B&B van schoondochter Meriam was vol en toen mochten we met onze campers op het terrein staan. Het was 35 graden en zoals we altijd doen, maakten we een BBQ'tje en gingen lekker spelen. De bezoekers van wijnchateau Gort & Gort vonden dat wel gezellig, het werd echt een feestje.
   Toevallig waren er ook televisieopnames. De cameraman, een Vlaardinger, zag onze blauwe BMW en gebruikte deze voor zijn opnames. Natuurlijk spelen wij ook muziek om een positieve vibe aan de druifjes te geven, zoals Ilja Gort zelf op zijn Facebookpagina schrijft
."

Een van de nummers die we spelen is Kel Laila Kel een echt Sintinummer. Tegen 8 april kan dat door ons gespeelde nummer ook op Spotify gestreamd worden."

Het programma Gorts Wijnkwartier is op 8 april om 21.10 uur te zien bij AVROTROS, NPO2.

Een voorproefje van de muziek op het wijngoed vind je hier.

Foto v.l.n.r.
Roy de Rijke, Klaas Gort, Charlie Gort, Meriam Gort, Erik de Koning, Ton Voskuilen en Mike van Leeuwen

Door
Louise Melchers

 

06-03-2024