Kramen vol Boeken & Vinyl in Schiedam Centrum

Laat maar draaien

Laat maar draaien

Op het Land van Belofte is het zaterdag 2 april een waar boeken en platen Walhalla. De Schiedamse Boekenmarkt is terug! NAAST een ruim aanbod aan boeken en strips kun je er voortaan ook terecht voor elpees en singles. "We zien al een tijdje dat veel boekhandelaren steeds vaker ook een rijtje elpees meenemen", zegt organisator Jochen van Barschot van Boekhandel Louis Tinner. "Dat doen ze niet voor niks: naar vinyl is steeds meer vraag bij het publiek."

"Het zonnetje schijnt, de lente is in aantocht. Heerlijk om dan over zo'n markt te struinen op zoek naar die ene schat", vult Kitty Buijtendijk, Centrummanager Schiedam Centrum aan. "Combineer je bezoek met een glas op het terras en begin meteen in je nieuwe boek. "

Nieuw of vintage
Op de Boekenmarkt is een breed palet aan tweedehands boeken te vinden.  Waar de één alle romans van Willem Frederik Hermans zoekt, gaat de ander voor alle thrillers van Karin Slaughter. Boeken zijn een fijne plek om je fantasie te laten gaan, maar ook om je kennis uit te breiden.  Over Schiedam en Rotterdam, over kunstenaars, over oorlog, over wetenschap of over spiritualiteit: er is van alles te vinden op de boekenmarkt. Van Barschot: "Verzamelaars vinden er de zeldzame druk die ze al jaren zoeken, veellezers vinden er gewoon heel veel leesvoer voor een scherpe prijs, en snuffelaars vinden een boek waarvan ze niet wisten dat ze ernaar op zoek waren."

Vinyl voor verzamelaars
Voor elpees geldt hetzelfde: zowel verzamelaars als koopjesjagers komen aan hun trekken. Het aanbod varieert van pop tot rock en van jazz tot classics. "Ik denk dat ik zelf ook nog even ga kijken, al die platen, dat is toch een beetje jeugdsentiment," lacht Buijtendijk.

De Schiedamse Boeken- en Platenmarkt is op zaterdag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur op het Land van Belofte in het centrum van Schiedam. Dat is het plein tussen de Albert Heijn en het Broersvest. De entree is gratis. De markt wordt georganiseerd door Centrummanagement Schiedam en Boekhandel Louis Tinner. 

Schiedam 2 april 2022 staand

26-03-2022