Dirk Tempelaar vreest met grote vrezen

Kwetsbare 70-plussers geruimd?

Kwetsbare 70-plussers geruimd?

Eerst waren de kwetsbare 70-plussers degenen die als eerste gevaccineerd zouden worden: het liep anders. De druk op verplegend ic-personeel in de frontlinie nam toe, dus werden zij als eerste gevaccineerd. Daarna waren er allerlei instanties, teveel om neer te pennen, die opperden dat ook zij voorrang moesten krijgen bij het vaccineren en zo geschiedde.

Elleboogwerkers schoten als paddenstoelen, met opgestroopte mouwen, uit de grond om daarna stante pede gevaccineerd te worden. Weg alle goede bedoelingen van onder de voet gelopen minister De Jonge. Hij, die het allemaal ook even niet meer zo helder voor de geest kon halen.

Aanbevelingen van de Veiligheidsraad werden met een simpel gebaar in de wind geslagen. De vaccinatie volgorde werd dagelijks veranderd en nieuwe kwetsbare groepen uit de grond gestampt. Maar over kwetsbare 70-plussers werd niet of nauwelijks meer gerept.

Het hele vaccinatiebeleid in Nederland is een grote chaos. Het mag blijkbaar niet al te veel kosten. Zeker als je bedenkt dat een krokettenbakker met zijn bestelwagentje vaccins rondbrengt en er tientallen vaccins vanwege een slechte organisatie niet worden gebruikt en in de afvalcontainer verdwijnen.

Ik lees in het nieuws dat huisartsen nu eindelijk aan de bak kunnen met vaccineren. Over het vaccineren van kwetsbare en niet kwetsbare 70-plussers wordt niet meer gesproken.

Hierdoor wordt de indruk gewekt dat kwetsbare 70-plussers snel het leven zullen laten en hierdoor vaccins worden gespaard. Ik heb het sterke vermoeden dat kwetsbare ouderen, na maanden achter de geraniums te hebben gezeten, er niet meer toe doen en in een later stadium alsnog worden geruimd, terwijl anderen schijt hadden aan de opgelegde regelgeving omtrent Covid-19.

Tekst
Dirk Tempelaar

12-02-2021