Kunstgras rondom je woning

Kunstgras rondom je woning

Kunstgras wordt steeds meer gebruikt. Tegenwoordig is kunstgras net zo levensecht als echte graszoden in de tuin. Het grote voordeel van kunstgras is dat het weinig onderhoudt vraagt, en het altijd een mooie groene kleur heeft. Ben je iemand die niet van tuinieren houdt? Dan zou kunstgras dus een mooie oplossing zijn. Kunstgras is slijtvast en kan jaren mooi blijven. Weersomstandigheden hebben dus weinig invloed. Je kunt kunstgras voor de tuin gebruiken en voor een dakterras of groen dak bijvoorbeeld. Reken goed uit hoeveel oppervlakte aan kunstgras je nodig hebt. Daarna kijk je of je voldoende budget hebt om het gras aan te schaffen. Belangrijk is om voor een merk te gaan van goede kwaliteit. Het zou duur en zonde zijn als je kunstgras binnen enkele maanden minder mooi wordt. Laat jezelf dus goed informeren bij de oriëntatie op kunstgras.

Wat voor kunstgras is passend?
Kunstgras is divers in prijs en kwaliteit. Voor een hogere prijs kun je rekenen op kunstgras dat je jaren kunt laten liggen zonder dat het beschadigd. De soorten voor dakterrassen zijn anders dan voor normale tuinen. Bij de aanschaf staat ook aangegeven waar het gras geschikt voor is. Voor kunstgras worden diverse materialen gebruikt, welke de kwaliteit bepalen. De beste materialen zorgen voor een strakke groene grasmat zonder verkleuringen en platte stukken. Er worden bovendien technieken gebruikt om het gras eruit te laten zien als echt gras. Met bijvoorbeeld de C-Shape techniek blijven de sprieten mooi vol en recht. Als iemand op het gras staat en daarna weer wegloopt, komen de sprieten automatisch weer omhoog te staan.

Juiste zachtheid
Je hebt hard en taai kunstgras en zacht realistisch kunstgras. Dat laatste is vooral geschikt als je zelf het gras vaak gebruikt. Denk aan spelen, liggen en wandelen in het gras. Er is een combinatietechniek van dichtheid en hoogte van de grassprieten die de juiste zachtheid bepalen. Zacht kunstgras is dikker ingeweven dan harder kunstgras. De veerkracht is bovendien ook hoog. Ook de prijzen liggen natuurlijk een stuk hoger bij dik ingeweven, zacht en realistisch kunstgras omdat er meer materialen nodig zijn om de grasmat te maken.

Onderhouden van kunstgras
Kunstgras is gemakkelijk en je hoeft er weinig aan te doen. Tegenwoordig zijn er speciale garen in de grasmat geweven, waardoor het gras er vol uit blijft zien zonder instrooizand te gebruiken. Je veegt vlekken en onzuiverheden weg met een nat doekje. Vaak kun je met een sopje, emmer en wat reinigingsmiddel het gras eenvoudig schoonmaken. De meeste kunstgrasmatten zijn Uv-bestendig. Zo blijven ze groen, ook in de felle zon zonder te verkleuren. Op veel kunstgrassen zit een UV-garantie van meerdere jaren. Zelfs na 8-20 jaar is de kleur dan nog helder groen. Een kunstgras tuin is tevens gemakkelijk te onderhouden.

28-07-2022