Streekmuseum Jan Anderson heropend

Kunst & Cultuur verdringt Covid & Corona

Kunst & Cultuur verdringt Covid & Corona

De maatschappij lijkt niet alleen rondom ons dagelijks brood langzaam op aarde terug te keren. Ook de geest mag zich weer ruimer bewegen. Dat moet, want een gezonde geest huist immers al tijden lang in een gezond lichaam.

Aanstaand weekeinde, op zaterdag 5 en zondag 6 juni schuift ook Museum Jan Anderson de toegangspoort weer wagenwijd open. Ditmaal, met naast de vaste tentoonstelling van zo’n 150.000 stuks memorabilia, is er een expositie over de geschiedenis van Vlaardingen.

In de oorlogszaal, waar veel van met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog wordt getoond, is er nog een maand gelegenheid tot het genieten van de fabriek en fabrieksartikelen die Jan Anderson, als een hongerige havik vers uit het ei, van de Sunlight heeft weten te bemachtigen.

De Sunlight heeft ruim een eeuw duizenden stadgenoten aan werk geholpen en “Sunlicht” zeep is nog altijd een schier onverslijtbaar begrip aan de oudste stad aan de Waterweg.

Maar er is meer. Veel meer. De Sunlight maakte bijvoorbeeld ook wasmiddel OMO. Via diverse zeepproducten konden gebruikers ervan mooie en luxeproducten sparen. Ook hiervan een scala aan producten waar Jan Anderson door de jaren heen beslag op wist te leggen.

Wie komt neemt gerust de (klein) kinderen mee. Ook voor hen is een bezoekje aan het oudste particuliere museum met één oprichter/eigenaar niet alleen leerzaam maar ook een groot genot.

Streekmuseum Jan Anderson
Kethelweg 50
3135 GM Vlaardingen

Open vanaf 14.00 uur t/m 16.00 uur.

03-06-2021