boek-skyline-vlaardingen

'Een Uitgelezen kans'

De gouden postzegel - Joke Eikenaar

Tweede deel uit jeugdserie Kringloopwinkel Hebbus

In het tweede deel van de serie Kringloopwinkel Hebbus, De gouden postzegel blijkt er weer van alles voor te vallen in de zaak met tweedehands spullen. Op een dag vindt Fay, een van de hoofdpersonen in dit boek, een prachtige postzegel. Die zit op een vergeelde envelop en is uit een oud boek gevallen.

De gouden postzegel - Joke Eikenaar

Niet lang na de vondst van de postzegel wordt er in de winkel ingebroken. Omdat het gezin van Fay stiekem in de winkel woont, wordt de dief bijna gesnapt. Er is nu dus nóg iemand die ontdekt heeft dat het gezin in de winkel woont. En die persoon dreigt dat bekend te maken.

Net als in het eerste deel gaan Fay en haar boezemvriend Joppe op onderzoek uit. Daardoor komen ze wat meer te weten over de dief. In achttien hoofdstukken worden de avonturen uitgewerkt, met veel spanning, humor en genegenheid.

Ook dit tweede deel is prettig leesbaar. Een boek dat het verdient om op scholen of bibliotheken te worden voorgelezen, maar als een achtjarige zelf in dit boek wil duiken is dat helemaal geen straf…

De illustraties in het boek zijn door Joke Eikenaar zelf gemaakt.

211001 Joke EikenaarJoke Eikenaar, geboren in Zwolle, schrijft en tekent kinderboeken sinds de eeuwwisseling. Naast prentenboeken zoals Zo trots als een pauw en hedendaagse avonturen als over de kringloopwinkel, schrijft zij ook graag historische boeken. De vloek van Voorst is daar een voorbeeld van.

Beide delen van Kringloopwinkel Hebbus zijn verschenen bij uitgeverij De Vier Windstreken en kosten per stuk € 14,95. Dit tweede deel is in mei 2021 uitgebracht. Ook als e-book leverbaar.

illustraties:
1.  omslag van het boek
2.  portret van de auteur

Alle boekrecensies zijn ook terug te vinden op: www.vlaardingenleest.nl

Recensie
Gerard van Os

Fotografie
Uitgeverij De Vier Windstreken

18-10-2021

Waardering

1 haring - net zo (on)aantrekkelijk als een bedorven haring
2 haringen - alleen in de uitverkoop de moeite waard
3 haringen - kan ermee door als tussendoortje
4 haringen - goede kwaliteit, een stevige aanrader
5 haringen - behoort tot de beste vangst van dit jaar

hele haring hele haring hele haring hele haring