Verkeersveiligheid in het geding?

Korte Hoogstraat hindernisbaan

Korte Hoogstraat hindernisbaan

Omwonenden en passanten van de Korte Hoogstraat schudden meewarig het hoofd bij de installatie van het zoveelste fenomeen in de binnenstad; toenemende verbazing en plaatsvervangende schaamte vechten hierbij om voorrang. 

Er worden nieuwe lantaarnpalen geplaatst en dat is op zich geen achteruitgang, want passend in de moderne tijd en dus uitgerust met LED-verlichting,  maar wie is er op het idee gekomen om ze te laten verrijzen in het midden van het trottoir?  Is dit de opmaat naar de invoering van een scootmbiel- en kinderwagenvrije zone, of heeft er weer een ambtenaar zitten slapen?

De herinrichting van de Korte Hoogstraat roept vanaf het begin vraagtekens op. In plaats van boulevardachtige wordt het breed trottoir steeds meer een hindernisbaan; voetgangers doen er goed aan de blik naar beneden en vooruit te richten in plaats van in lokkende etalages.

Ook automobilisten dienen op hun hoede te zijn; versmald en eindigend in een trechter is verkeersveiligheid voor met name de eenzame fietser, die zich krom gebogen tegen wind of de helling zichzelf een weg baant, een utopie.

Diverse omwonenden hebben de gemeente op de hoogte gesteld van dit treurig festijn. Een reactie van verantwoordelijke Bart de Leede (GL) wordt spoedig verwacht.

Ook zijn vragen gesteld aan de opzichter van de Partner met gevoel voor openbare ruimte CityTec, dat de werkzaamheden uitvoert. Zinloos, omdat het hier uitvoering betreft. De wethouder zal actie moeten ondernemen.

 

Auteur: Frank Maarleveld  Fotograaf: Frank Maarleveld

 

 

 

21-01-2021