Korfballers Twist beslissen wedstrijd al voor rust

IJsselvogels - Twist 14-20

MOORDRECHT - Na het afgelopen seizoen te zijn gepromoveerd mocht Twist nu aantreden in de felbegeerde 1e klasse.

Vanwege een nieuw concept van de KNKV spelen de teams nu in het najaar een minicompetitie met maar 6 wedstrijden. Dus: vanaf de 1e wedstrijd moet je er zeker staan. Want word je 4e in de poule dan degradeer je direct naar de 2e klasse.

Met 2 debutanten (Stan Dijkshoorn en Gijs ’t Hart) in de basis floot de scheidsrechter om 15.30 uur voor de wedstrijd bij IJsselvogels in Moordrecht.

Het begin was aftasten voor beide ploegen. Er werd om-en-om gescoord en na 15 minuten stond er een stand van 4-4 op het scorebord. Hierna verhoogde Twist het tempo (ondanks de hitte) en trok de wedstrijd naar zich toe. De verdediging hield de korf gesloten en IJsselvogels kwam meest maar tot 1 schotsaanvallen. Twist had veel balbezit en dat resulteerde in 7 doelpunten voor Twist en maar 1 voor de tegenstander. De rust werd bereikt met een verdiende 5-11 voorsprong.

Na de welverdiende rust liep Twist in de volgende 1,5 minuut uit naar 5-13. Hierna verzaakten de Vlaardingers om verder door te drukken en scoorde 8 minuten niet. Hierdoor kon IJsselvogel terugkomen tot 8-13. Precies op tijd kwamen de Blauwen weer tot scoren.  Men pareerde de tegenstander die het idee had dat er nog wat te halen was. Beide ploegen bleven hierna om de beurt scoren en na 60 minuten floot de goed leidende scheidsrechter af bij een eindstand van 14-20.

Al met al een meer dan verdiende overwinning en op naar de volgende en dat is a.s. zaterdag om 15.30 in Vlaardingen en wel tegen ODO uit Maasland.