Thema: geen vrede met oorlog

Korenavond voor de vrede in de Bethelkerk

Korenavond voor de vrede in de Bethelkerk

VLAARDINGEN - Op vrijdag 22 september a.s. wordt er een korenavond voor de vrede georganiseerd in de Bethelkerk. Medewerking wordt verleend door koor the Messengers, popkoor Pleasure, de band Kaya, het gelegenheidskoor Anja Brands en het Oekraïens popkoor Svitlo met de Oekraïens volksdansgroep Mriya.

De avond begint om 20 uur en zal worden gepresenteerd door Willy van Bree. De toegang is gratis.

Vredesweek
Dit jaar worden er tijdens de vredesweek van 16 t/m 24 september activiteiten georganiseerd waar mensen samenkomen voor de vrede. In Vlaardingen is gekozen voor het thema: Geen vrede met oorlog. Nelleke van der Luit uit het voorbereidingsteam licht toe: “In het buitenland (ver en dichtbij) zijn er conflictgebieden waar oorlogen woeden, en er geen vrede en veiligheid is. Daar kunnen we niet aan voorbijgaan, daar kunnen we geen vrede mee hebben. Wij willen opkomen voor vrede, wereldwijd en dichtbij. Wij zoeken verbinding.”

Zingen voor de vrede
Samen zingen verbindt mensen. Daarom wordt er een korenavond georganiseerd tijdens de vredesweek. Uit Vlaardingen werken mee: het koor the Messengers, popkoor Pleasure, de band Kaya en het gelegenheidskoor Anja Brands. Daarbij werken ze samen met het Oekraïense koor Svitlo en dansgroep Mriya. Tijdens de avond komen er verschillende talen en genres voorbij, van Engels, Nederlands tot Oekraïens en van pop, ballad tot gospel. Willy van Bree zal de avond presenteren.

De korenavond vindt plaats in de Bethelkerk, Burg. Verkadesingel 26 in Vlaardingen en begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, behalve een vrijwillige gift voor de koffie/thee in de pauze. 

Foto: de Bethelkerk, foto door Jaap Beekman

19-09-2023