Het wordt weer ouderwets gezellig in Schiedam Centrum

Koningsdag: In volle glorie

Koningsdag: In volle glorie

De komende tijd maakt Schiedam Centrum bewoners, ondernemers en bezoekers warm voor het Oranje feest van het jaar: Koningsdag 2022. Op woensdag 27 april is het weer als vanouds gezellig in de binnenstad. Een trots Centrummanagement vertelt over de uitdaging om dit op korte termijn te realiseren en de vastberadenheid van ondernemers en mede organisatoren om er vol voor te gaan. Het wordt genieten!

"Het voelt zo fijn om er met z'n allen vol passie mee bezig te zijn", zegt een stralende Kitty Buijtendijk. "Onze ondernemers, zeker de horeca, maken er op deze dag echt een feestje van. "Wij ondersteunen dat, door in de straten kinderen vrijmarktkleedjes uit te laten rollen voor het onderdeel de Vrijmarkt. Zo ruimt het thuis weer op en scharrel je als bezoeker vanzelf overal langs. Heerlijk toch."
Michael Boekholt van KHN, afdeling Schiedam, vult lachend aan." Rol je kleedje onder je arm, kies een mooie plek en tel uit je winst! Hier start toch elke ondernemer in de dop", sluit hij af met een knipoog. "De komende dagen liggen er bij de ondernemers in het centrum flyers met daarin het programma. Pak er één mee als je ergens wat drinkt, je boodschap doet of bij de kapper bent. Leuk om thuis te delen. Er is voor elk wat wils. Koningsdag is een echt familie- en vriendenuitje."

Voel je de koning te rijk

Op de site en socials kondigt Schiedam Centrum de verschillende festiviteiten aan. Alvast een voorproefje: Live op straat met muziek op verschillende plekken in het centrum, Krijt Feest op de Kloosterplaats, pak je krijt en laat de Picasso in je los. Oud Hollandse Spellen met acteurs van Triple C in Oud Hollandse kledij (bekend van het Dickens Festijn), Het Kinderpaleis in de Grote Kerk met knutsel- , dans- en circus workshops en een Kinderdisco met DJ! Leuk voor de papa's en mama's dat in de kerktuin Kingsday in the city is. Dat wordt swingen terwijl de kinderen zich een deurtje verder de koning te rijk voelen.

Met vlag en wimpel

Kitty is trots op de samenwerking tussen alle partijen. "De meeste winkels zijn open en het centrum is natuurlijk in stijl aangekleed met de bekende vlaggetjes wapperend in de straten. In Passage Schiedam staat een speciale Photobooth waar je je koninklijk kunt vast laten leggen. Wat een plaatje! En houd SchieTV in de gaten voor de promo in samenwerking met Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen." Ze sluit af: "Het enige dat nog ontbreekt, zijn de bezoekers. We zien je graag in onze vrolijk versierde binnenstad. Geniet van de oranjesfeer!"

Meer info over het programma?  schiedamcentrum.nl

Samenwerking

Deze feestdag in de binnenstad van Schiedam wordt mede mogelijk gemaakt door o.a.:

Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen, Crevor Events, De Grootfonds, DeltaPORT Donatiefonds, FEKT, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Gaaf! Gemeente Schiedam, Het Danskantoor, Het Nederlands Rode Kruis Afdeling Nieuwe Waterweg Noord, IRADO, JJ’s Lunch & Catering, Love Deco Ballondecoratie, ondernemers in Schiedam Centrum, SCHIE TV, S’DAM, SEPS, Shelter Security - Services, Stichting Gemeenschapsfonds Schiedam, Stichting Sint Janskerk Schiedam

koningsdag V9_Pagina_3

19-04-2022