Koning viert 750 jaar stadsrechten Vlaardingen

Koning Willem-Alexander komt naar Vlaardingen

Koning Willem-Alexander komt naar Vlaardingen

Graag delen wij een vandaag door het Koninklijk Huis verstuurd persbericht over de komst van koning Willem-Alexander naar Vlaardingen op 29 september aanstaande.

De burgemeester heeft in een gemeentelijk nieuwsbericht gereageerd: “Het is een eer dat we de koning mogen verwelkomen. Als burgemeester ben ik heel blij voor onze stad. De komst van de koning is de kroon op het feestjaar en ‘Het Verhaal van Vlaardingen’ is één van de hoogtepunten, georganiseerd door Stichting Vlaardingen 750.

Vlaardingen heeft pittige tijden achter de rug, ook financieel, maar gelukkig investeren we weer volop in de stad. Ook dit jubileum geeft Vlaardingen een positieve boost. We koesteren ons verleden en ongetwijfeld komt de Vlaardingse haringvisserijgeschiedenis in de openluchtvoorstelling langs, net als het Geuzenverzet.

Ook onbekende stadshelden komen in de schijnwerpers te staan. Verder ben ik erg benieuwd naar de verbeelding van de toekomst op het podium, want Vlaardingen is een vitale stad die dankzij de inzet van velen groeit en bloeit.”

Lees het persbericht 'Koning viert 750 jaar stadsrechten Vlaardingen' op koninklijkhuis.nl.

Fotografie
Gemmy Woud-Binnendijk

05-09-2023