Voor voetgangers en fietsverkeer is een pendeldienst beschikbaar

Komend weekend Beneluxtunnel en Ketheltunnel afgesloten

Komend weekend Beneluxtunnel en Ketheltunnel afgesloten

Rijkswaterstaat sluit in het weekend van 26-29 maart 2021 de Beneluxtunnel in beide richtingen af voor alle verkeer, wegens werkzaamheden. Om redenen van verkeersmanagement en verkeersveiligheid wordt dan ook de Ketheltunnel in zuidelijke richting afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Werkzaamheden Beneluxtunnel
De werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 26 maart 21.00 uur tot maandag 29 maart 2021 05.00 uur. Het gaat om werkzaamheden aan de besturingssystemen van de Beneluxtunnel.

Omleidingsroutes
het verkeer naar het zuiden over de ring A4 (Rotterdam-Zuid, Bergen op Zoom en Europoort) wordt omgeleid via de Ring Rotterdam: van de snelweg A20 naar de snelweg A16 naar de snelweg A15;
het verkeer naar het zuiden vanaf de A4 wordt via de A4 in noordelijke richting omgeleid naar de snelweg A13;
het verkeer naar het noorden over de ring A4 (Rotterdam-Noord, Amsterdam en Den Haag) wordt omgeleid via de Ring Rotterdam van de A15 naar de A16 en naar de A20.
De Benelux voetgangerstunnel en de fietstunnel zijn afgesloten. Er is voor voetgangers en fietsverkeer een pendeldienst beschikbaar. Tijdens deze afsluiting mag u de fiets meenemen in de Metro (tussen de haltes Vijfsluizen en Pernis).

De tunnels zijn toegankelijk voor nood- en hulpdiensten.
Extra reistijd
Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.
Veiligheid voorop
De tunnels in ons land behoren tot de veiligste van Europa. Met dit onderhoud zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat u veilig door de tunnels kunt blijven rijden.
Meer informatie
Heeft u vragen over werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande werkzaamheden: https://rwsverkeersinfo.nl/hinder/2052144/den-haag-rotterdam of bel 0800 8002 (gratis).

 

 
 

 

20-03-2021