Knight Area op 2 september in De Kroepoekfabriek

Knight Area op 2 september in De Kroepoekfabriek

Aanstaande vrijdag 2 september komt Knight Area naar De Kroepoekfabriek. De progressieve rockband van Nederlandse bodem is in 2019 begonnen met werken aan een speciale conceptshow rondom de D-Day landingen, en na 2 verplaatste concerten is het eindelijk tijd om deze live ten gehore te brengen.

Knight Area
De muziek van Knight Area schippert tussen Rock en (Heavy) Metal, ofwel: Neo-progressieve rock, inclusief toetsen en gitaren. De band is al sinds 2004 samen, en begon als soloproject van toetsenist Gerben Klazinga. Het eerste album, genaamd ‘The Sun Also Rises’, werd een wereldwijd succes en werd gevolgd door een livetour in de Verenigde Staten. Ondertussen is de band 8 studioalbums en meerdere buitenlandse tours verder: Knight Area heeft haar sporen in het progrock-genre meer dan verdiend.

D-Day
De inspiratie voor het nieuwe conceptalbum van Knight Area waren de landingen op de stranden van Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het resultaat: een album, met conceptshow, getiteld: ‘D-Day’. Centraal staat het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is en de enorme hoeveelheid levens die verloren gegaan zijn bij de bestorming van de stranden. De show wordt voorzien van authentieke beelden van vroeger en een indrukwekkende lichtshow.

Knight Area
Vrijdag 2 september
Open: 20.30 | Aanvang: 21:00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

26-08-2022