Franciscus start met nieuwe behandeling bij mannen met plasklachten

Kleine implantaten zorgen voor meer ruimte in prostaat

Kleine implantaten zorgen voor meer ruimte in prostaat

VLAARDINGEN/SCHIEDAM/ROTTERDAM - Franciscus start met nieuwe behandeling om kwaliteit van leven bij mannen met plasklachten te verbeteren.

Franciscus Gasthuis & Vlietland is gestart met een nieuwe behandeling om mannen te helpen die last hebben van plasklachten vanwege een vergrote prostaat. Deze innovatieve behandeling biedt patiënten een extra mogelijkheid om plasklachten te verlichten en kwaliteit van leven te verbeteren.

De behandeling gebeurt met een nieuw ontwikkeld apparaat dat de delen van de prostaat die de urinestroom belemmeren opzij duwt en ze bevestigt met kleine implantaten. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de prostaat, waardoor het plassen gemakkelijker wordt. Het voordeel is dat behandeling geen grote operatie is en dat patiënten nog dezelfde dag het ziekenhuis kunnen verlaten. Patiënten herstellen snel en hebben minder kans op bijwerkingen.

Minder snel een katheter
Niels van Casteren, uroloog bij Franciscus, is initiatiefnemer van deze behandeling. ‘Wij zijn blij dat wij deze behandeling kunnen aanbieden aan onze patiënten met een goedaardige prostaatvergroting,’ zegt Van Casteren. ‘Het is voor hen een veilige en vaak effectieve poliklinische behandeling. Ook is het een uitkomst voor patiënten die voorheen veroordeeld waren tot een katheter, omdat zij vanwege hun gezondheid niet geopereerd mochten worden.’

Voor meer informatie op www.franciscus.nl/urolift

Foto: uroloog Niels van Casteren met Urolift 

20-09-2023