Denken & Doen - Flexwerk & Kantoren timmert aan de weg

Klein-zakelijk verzamelen

Klein-zakelijk verzamelen

Het pand van voorheen KBZ aan de James Wattweg heeft een metamorfose ondergaan die het van oubollig en gedateerd tot een mooi en modern verzamelgebouw heeft getransformeerd. Verantwoordelijke hiervoor is eigenaar Peter Arkenbout. Niet alleen heeft hij het pand gemoderniseerd, ook de inhoud is aanmerkelijk veranderd.

Rolden hier jarenlang kunststof kozijnen uit de productieruimte, nu is het een ultramodern verzamelgebouw voor kleinere ondernemers die genoeg hebben van de beperkingen van het thuiswerken en te klein zijn voor een compleet pand. Met zeven loodsen en evenzoveel kantoorunits voor huurders en flexwerkers is het een prettige plek om ongestoord te kunnen werken en/of klanten of opdrachtgevers te kunnen ontvangen.

Peter Arkenbout kocht het pand met een tweeledig doel; ruimte voor zijn eigen timmer- en onderhoudsbedrijf en een nagelnieuw onderkomen voor anderen.

Metamorfose
Als eerste werden steen strips en andere gedateerde tijdsbeelden aan het oog onttrokken of verwijderd. Met een rustgevende zwart-wit inrichting werd een hedendaagse omgeving gecreëerd. De kantoorunits voorzien van een in hoogte verstelbaar bureau (‘Vrijwel de Mercedes onder de bureaus.’), airco, verwarming, geluidsisolatie, apart alarm. wifi en voldoende stroompunten is het met uitzicht nét over de Maassluissedijk prettig werken.
   Binnen zowel als buiten (ook op het dak) zijn ter beveiliging camera’s geplaatst.

Nog maar net geopend zijn er al twee kantoorunits en een aantal loodsen permanent verhuurd. Op het moment van interviewen meldden zich gegadigden die een abonnement wensten voor een flexplek. Dus ook daar is de trein gaan rijden.

Peter Arkenbout: ‘Mijn bedrijf zetelde aan de 3e Industriestraat, maar vanwege alle werk was het daar te klein. Toen ik het KBZ-pand zag had ik weinig beslissingstijd nodig. Genoeg plaats voor onszelf en de verhuurmogelijkheden gaven snel de doorslag. In nauwe samenwerking met diverse andere bedrijven, die hun eigen kleur- en materiaalexpertise mochten inbrengen, is dit (maakt trotse armzwaai) het mooie resultaat.’

Naast loodsen, kantoren en flexplekken is er een ruime keuken, voldoende toiletten en separate wasgelegenheid. Met een alarmsysteem per unit, gekoppeld aan de gsm, kan Peter Arkenbout met een druk op de knop in één keer zien waar een alarm afgaat en of iedereen de boel op slot heeft gedaan. Met nog een druk op de knop kan hij, waar ook ter wereld, de zaak hermetisch op slot doen indien nodig.

Flexwerkers kunnen een abonnement nemen vanaf 20 uur voor de somma van €75,-. De units meten circa 25 m2 elk. Prijzen vanaf €250,- per maand. De loodsen gaan vanaf €1.050,- en meten 115 m2 of meer. Wie een kantoor huurt geniet een maandelijkse toeslag van €25,-. Die kosten zijn voor koffie, thee, schoonmaken en het regulier ramenlappen.

Iedere huurder krijgt een elektronische sleutel met tag-herkenning. Zo kan altijd worden achterhaald, zo nodig met behulp van camerabeelden, wie wanneer is binnengekomen en weer is vertrokken. Op deze wijze weet Peter Arkenbout ook wanneer de 20 flexwerkuren voorbij zijn.

Een aantal loodsen grenst aan een gezamenlijke ruimte met een overheaddeur van 4 x 4 meter. Binnen sterkstroom, eigen toilet én ook hier die state-of-the-art alarminstallatie. Peter Arkenbout wil geen garages in zijn loodsen. Dit in verband met het vervuilende en lawaaierige karakter. Wel welkom zijn productiebedrijven en verder is het een prima plek voor opslag. In overleg wordt veel duidelijk en eventuele extra’s zijn bespreekbaar.

Het hebben van een werkplek buitenshuis biedt vele voordelen. Hiervan zijn sociale contacten en het ontmoeten van andere bedrijven waarmee een zakelijke connectie wellicht mogelijk is. Verder is er volop gratis parkeerruimte en zijn bus en metro met een paar minuten wandelen bereikt.

Interesse voor flexplek, kantoor of loods?
WitteWoning Makelaar
Telefoon: 06-3632 4062
E-mail: vlaardingen@wittewoningmakelaars.nl

afbeelding
afbeelding

12-04-2021