Kicky’s Art in kerkcentrum Holy

Blijvende herinneringen van hergebruikte stoffen

Van 27 februari tot 17 april april exposeert Annemarie Kattestaart onder de naam Kicky’s Art ... Hergebruik is hip, in Kerkcentrum Holy te Vlaardingen.

Kicky’s Art in kerkcentrum Holy

Annemarie is haar hele leven al bezig met textiel. Op de lagere school maakte ze kleertjes voor haar Barbie en breidde en haakte knuffels. Later borduurde zij diverse tafelkleden voor de uitzet (dat deed je toen nog) en voor de babykamer kwamen geborduurde gordijnen. Voor haar opgroeiende kinderen zat zij regelmatig achter de naaimachine, en maakte soms van 2 gedragen broeken 1 goede voor haar zoons. Toen begon het recyclen al ... (1985)

Mede onder invloed van de tijd is zij een aantal jaren geleden, verder gegaan met recyclen. Niet voor het maken van kleding maar van kunst. Behalve textiel gebruikt zij nu ook drijfhout en ander materiaal. Zelfs de combinatie van drijfhout en textiel is in haar werk te vinden..

Toen van iemand de vraag kwam of zij ook van haar, onlangs overleden, opa’s kleding iets moois kon maken begon het creëren van ‘blijvende herinneringen’. Van kleding e.d. van overleden dierbaren maakt zij nu de mooiste creaties, waarvan de herkomst vaak alleen voor de betrokkenen zichtbaar is.

Nieuwsgierig naar haar werk of de mogelijkheden van ‘blijvende herinneringen’ ? Kom eens kijken in het kerkcentrum aan de Reigerlaan 47. U kunt deze expositie bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het kerkcentrum:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 11.00 en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Over andere openingstijden kunt u bellen tel. 010-4745644 of afspreken met Annemarie op 06-4817 7176.

27-02-2023