Kerst, gezongen en gezegd 2023

VLAARDINGEN / SCHIPLUIDEN / DELFT - Dit jaar brengt vocaal ensemble Gaudio in een drietal kerken in de regio Rotterdam gewoontegetrouw weer een programma naar de Engelse traditie van het Festival of Lessons and Carols. Zij doet dit onder de titel ‘Kerst, gezongen en gezegd’.

Kerst, gezongen en gezegd 2023

Koorzang en samenzang van kerstliederen vormen een sfeervol geheel, afgewisseld met orgelspel, bijbelfragmenten en gedichten. Dit jaar staan naast een aantal bekende advents- en kerstliederen onder andere ook Ave Maria van Sergei Rachmaninov, het verstilde O Magum Mysterium van Morten Lauridsen en het vrolijke A Little Child There is Yborn’ van Malcolm Archer.

Gaudio hoopt ook dit jaar weer veel toehoorders een mooi uur van voorbereiding op Kerstmis te bieden. Na afloop van het programma is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een glaasje glühwein of een kop koffie of thee.

De naam Gaudio (uit het Latijn) betekent “voor de vreugde” en dat past prima bij dit gezelschap, waarin beroepsmusici en amateurs samenwerken. Gaudio telt 25 leden. Dirigent is Wouter Blacquière en als organisten werken mee Niek van der Meij, Bert Roest.

De uitvoeringen zijn op zondag 10 december om 20.00 uur in de Bethelkerk, Burg. Verkadesingel 26 in Vlaardingen, zaterdag 16 december om 16.00 uur in de Dorpskerk, Dorpsstraat 3 in Schipluiden en op zondag 17 december om 19.00 uur in de Oude Kerk, Heilige Geest Kerkhof 25 in Delft (vesper), De toegang is gratis. Wel is er een deurcollecte na afloop.

Meer informatie vind u op www.gaudio.nl.

04-12-2023