Lezing in de Windwijzer

Kees Koeleman over ‘Rustplek vinden, rustplek zijn’

Kees Koeleman over ‘Rustplek vinden, rustplek zijn’

VLAARDINGEN - Zondag 21 januari belooft een boeiende middag te worden tijdens Zin op Zondag in De Windwijzer. Kees Koeleman, een van de initiatiefnemers van het Stadsklooster in Rotterdam, zal ons meenemen in de bijzondere wereld van het stadsklooster en vertellen over zijn ervaringen en betrokkenheid bij de oprichting.

Het Stadsklooster Rotterdam fungeert als een oase voor hedendaagse zoekers naar stilte, rust, bezinning, gebed en verbinding. Koeleman zal dieper ingaan op wat een stadsklooster onderscheidt en waarom dergelijke initiatieven in meer dan 15 Nederlandse steden zijn ontstaan. Welke waarden en tradities worden toegankelijker gemaakt voor een breder publiek?

Kees Koeleman is 37 jaar werkzaam geweest als pastor in het Rijnmondgebied en initiatiefnemer van het Stadsklooster Rotterdam. Hij zal ons meenemen in de kloostertraditie alsmede op een reis door de kloostertraditie.

De lezing begint om 15.00 uur in De Windwijzer, gelegen aan de Schiedamseweg 95. Na afloop om 16.00 uur is er voldoende gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Op woensdag 24 januari wordt er als vervolg een bezoek georganiseerd aan het Stadsklooster Rotterdam, waar deelnemers zelf kennis kunnen maken met de kloostertraditie. Het programma start om 18.15 uur bij de Prinsekerk, Schepenstraat 69 in Rotterdam, met een gezamenlijke maaltijd van soep en brood. Voor meer informatie en aanmelden kijk je op de website: www.dewindwijzer.nl. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen.

12-01-2024