Kate Bush tribute in De Kroepoekfabriek

Kate Bush tribute in De Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - Op vrijdag 5 april betovert Kingfisher Sky het podium in De Kroepoekfabriek met het oeuvre van Kate Bush. Al sinds het ontstaan van de band vormt de Britse zangeres een grote inspiratiebron voor deze Haagse muzikanten. Nu brengt de band een volledige show in het teken van de unieke zangeres.

Kate Bush is een Britse zangeres, muzikante, singer-songwriter en producer. Het kwam in haar succesvolle carrière maar één keer tot een tour; ‘The Tour Of Life’. Het is dus een  buitenkans om deze excentrieke muziek live te horen. Dat haar succes tijdloos is bleek wel  in 2022; nadat ‘Running Up That Hill’ werd gebruikt in de Netflix-serie ‘Stranger Things’ kwam het nummer bovenin de lijsten op Spotify en Apple Music terecht.

Kingfisher Sky is een Haagse progmetalband vol met folk-invloeden en zelfs een vleugje  soul. Het debuutalbum ‘Hallway of Dreams’ werd in zowel Europa als daarbuiten succesvol.  Daarna raakte de band al snel in een stroomversnelling. Inmiddels is Kingfisher Sky vier  albums en vijf EP’s verder. Op 5 april brengt de band een authentiek eerbetoon aan haar  grote inspiratiebron; Kate Bush. Het wordt een tribute aan de experimentele stijl en aparte  zangtechnieken van de vrouw achter hits als ‘Wuthering Heights’, ‘Cloudbusting’, ‘Running Up That Hill’ en ‘Don’t Give Up’. Daar wil je vast wel bij zijn.

Kingfisher Sky plays Kate Bush
Vrijdag 5 april 2024
Open: 20.30 | Aanvang: 21:00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

18-03-2024