Tijdelijk overdag 70 km per uur: Werkzaamheden

Kalm aan in Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom (A4)

Kalm aan in Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom (A4)

Rijkswaterstaat voert van 16 januari tot en met augustus 2023 werkzaamheden uit in de rechter tunnelbuis (buis A) van de Beneluxtunnel richting Bergen op Zoom (A4). De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf een gesloten platform boven de weg. In verband met de veiligheid van weggebruikers en van de werkers op het platform, geldt elke werkdag overdag gedurende de hele periode van 16 januari tot en met augustus 2023 in de rechter tunnelbuis een lagere maximumsnelheid van 70 km per uur.

Werkzaamheden niet zichtbaar
Boven de in- en uitrit van de tunnel bevinden zich stempelbuizen (dwarssteunen) die zijn voorzien van hitte werende bekleding. Deze hitte werende bekleding is aan vervanging toe. Vanwege de omvang van de werkzaamheden is het niet mogelijk deze tijdens tunnelafsluitingen uit te voeren. Daarom wordt er vanaf gesloten platforms boven de weg gewerkt. De werkplatforms worden bevestigd boven de in- en uitrit van de rechter tunnelbuis.

Vanaf 16 januari zullen elke werkdag overdag, en buiten het zicht, medewerkers van de aannemer aan het werk zijn op deze platformen. Van maandag tot en met vrijdag in de avond en nacht en in de weekenden geldt in principe de reguliere maximumsnelheid van 100 km/uur.

Vrachtverkeer
Doorgaand vrachtverkeer wordt verzocht om gebruik te maken van de linker tunnelbuis (buis B).

Verplaatsen
Het platform wordt elke 2 à 3 weken gedurende een nachtafsluiting opgeschoven om de eerstvolgende stempelbuizen te kunnen aanpakken. Houd de kanalen van Rijkswaterstaat in de gaten voor meer informatie over deze nachtafsluitingen.

Voorbereidingen in weekend 13-16 januari
In het weekend van 13-16 januari vinden de voorbereidingen voor dit werk plaats. De rechtertunnelbuis is dan gesloten voor al het verkeer van vrijdag 13 januari 21.00 tot maandag 16 januari 05.00 uur.

Als de werkzaamheden door slecht weer niet door kunnen gaan, is het weekend erop als reserveweekend gepland van vrijdag 20 januari 21.00 tot maandag 23 januari 05.00 uur. De tijdelijke snelheidsverlaging overdag gaat dan in vanaf 23 januari 2023.

Meer informatie
Kijk voor routeinformatie op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of www.vananaarbeter.nl.

Heeft u vragen?
Twitter @RWSverkeersinfo, @RWS_WNZ, of bel 0800 – 8002 (gratis).

10-01-2023