Bas Eenhoorn sportman in hart en andere organen

JeuDeGin muurschildering geestrijk geopend

JeuDeGin muurschildering geestrijk geopend

Ook een Schelvispekel- of Torinedrinker bij het ontbijt zal de juist door scheidend burgemeester Bas Eenhoorn geopende JeuDeGin-baan op waarde weten te schatten. Zeker als het gezelschap uitdagend is en de flessen koket tussen het exquise vlees en vis van de Oesterparel staan te lonken.

Dinsdag 31 augustus was het zover: de Provençaalse, achter de voorgevel verborgen, buitenwand, een majestueus en sfeerrijk product van de kwast van Marjon Hoogendijk, werd door een enthousiaste Bas Eenhoorn met evenzoveel allure voor geopend verklaard.
   Maar niet zonder zijn, inmiddels overbekende, kleine binnenpretje nog maar eens te openbaren. Zijn onverwachte winst vorig jaar van de Nederlands Kampioene petanque. Haar naam laten we uit piëteit met de ongelukkige in dit stukje liever onvermeld.

De scheidend burgervader benadrukte in zijn betoog het juiste Van Gogh-gehalte van de wandschildering. Het landschap glooiend en loom, met hier-en-daar een boom, de verstilde lucht en lustopwekkend water; je zou zo de zwemkledij aantrekken en wat plassen in het koele nat. Picknickmand met wijn, kazen, harde worst en stokbrood in gepaste schaduw paraat voor de onvermijdelijke aanval. Alles bijeen het ideale decor voor wie besluit met gelijkgestemden petanque te spelen.

Wie een arrangement boekt wordt ontvangen met een Schelvispekel waarin gemberlimonade het scherp van deze snede haalt. Afgemaakt met een schijfje zure appel en overvloedig rinkelende ijsklontjes een ideale opwarmer voor serieuzer tijden.
   Serieuzer tijden die in dit geval bestonden uit het spoedafscheid van wethouder Jules Bijl. De man die ettelijke miljoenen boven water toverde en zo snel als zijn schaduw hem dragen kon weer verdween van het Vlaardings firmament richting Leidschendam-Voorburg. Hier wachten hem 1,5 jaar als waarnemend burgemeester.

Daarop, het betrof hier ook een feestje van het college, een rondleiding door de distilleerderij alvorens de geduldig poserende hapjes officieel en met smaak tot geschiedenis werden verklaard.

Ook JeuDeGin spelen?
Distilleerderij H. van Toor Jz.
Maassluissedijk 32
3131 KB Vlaardingen

Website: www.vantoor1883.com/

Prijsvraag
Distilleerderij van Toor H. van Toor Jz. is reuze trots op haar JeuDeGin-baan en niet minder op de door Marjon Hoogendijk geschilderde wand(en). Wat nog ontbreekt is een naam. Wie een leuke naam weet kan die doorgeven via onderstaand e-mailadres. De meest originele naam of titel wordt beloond met een lekkere fles uit de keuken van magiër Leo Fontijne, door connaisseurs ook wel liefkozend de Vlaardingse Panoramix genoemd.

E-mailadres: c-stevens@live.nl

De winna(a)r(es) krijgt begin oktober bericht. Wie de juiste sfeer eerst wil proeven is na een afspraak - te maken via hetzelfde e-mailadres - van harte welkom.

Tekst & fotografie
Peter Joore

afbeelding
afbeelding
afbeelding

31-08-2021