Jesse Matas in Grand Café de Waker

Maassluis gaat op zijn Canadees

MAASSLUIS - The Loner boekte eind 2019 een optreden van de Canadese Jesse Matas. Dat optreden zou april 2020 plaatsvinden, maar een klein maandje eerder vloog er vanuit het verre oosten een virus rond de globe en werd heel de wereld op zijn kop gezet en het optreden ging de ijskast in.

Jesse Matas in Grand Café de Waker

Dit gemis is inmiddels omgezet tot een verse en besmettingsvrije herkansing. Jesse Matas pakt in juni wel het vliegtuig en laat zich door niets of niemand tegenhouden om Maassluis te overladen met zijn klanken.

Optreden
Op donderdag 27 juni organiseert The Loner in Grand Café de Waker dus een optreden van de Canadees Jesse Matas. Deze veelzijdige muzikant was en is nog altijd lid van The Crooked Brothers. Samen met zijn muzikale broers Darwin Baker en Matt Foster produceerde Matas drie zeer goed ontvangen albums: Deathbed Pillowtalk (2009), Lawrence, Where’s Your Knife? (2011) en Thank You I’m Sorry (2013).

Deze albums kun je muzikaal best muziek situeren onder de noemer americana. Ofwel: dè vergaarbak voor vele genres zoals country, folk, (veranda)blues, met hier en daar ook wat funky invloeden.

In 2018 bracht Jesse Matas een eerste solo- album uit: Tamarock. Een album dat uitstekende kritieken verkreeg (zie onder).

Het optreden van Jesse Matas in Maassluis wordt georganiseerd door The Loner in nauwe samenwerking met Lucky Dice Bookings én Grand Café de Waker.

Details van belang
Aanvang: 20.15 uur
Zaal open: 19.45 uur
Beoogde eindtijd: 22.15 -22.30 uur

De Waker
Markt 6
3142 GG Maassluis

Kaartjes
€ 15,00 p.p.

Reserveren
Stuur een e-mail naar: l.kattestaart1@upcmail.nl

Betaling
Na reservering krijg je alle nadere en noodzakelijke informatie.

Uiteraard is het mogelijk (én een aanbeveling!) om vooraf een ‘vorkje’ te prikken in de Waker. Wil je zeker zijn van een stoel met tafel dan kun je reserveren via: https://cafedewaker.nl/reserveren/.

240513 Jesse Matas via Leo KattestaartRecensie Jesse Matas’ album Tamarock
https://www.altcountry.nl/blog/2019/06/jesse-matas/

Tot slot
Voor dit optreden zijn maximaal 60 kaartjes beschikbaar.

The Loner organiseert dit optreden overigens zonder enig winstoogmerk en e.e.a. dient verder te worden gezien als een soort van try-out om in de nabije toekomst wellicht meer van dergelijke optredens -optredens van (on)bekende ‘grootheden’ die authentiek te noemen zijn- te organiseren.

Credo van The Loner
'Alleen aandachtig luisteren telt ...'

13-05-2024