Jeanne du Barry deze week in Filmtheater Het Zeepaard

Jeanne du Barry deze week in Filmtheater Het Zeepaard

VLAARDINGEN - Donderdag 28 september om 20.30 uur en zondag 1 oktober om 16.15 uur draait in Filmtheater Het Zeepaard de door Maïwenn geregisseerde film Jeanne du Barry, met o.a. Johnny Depp als koning Lodewijk XV.

Jeanne du Barry, geregisseerd door Maïwenn die zelf ook nog eens de hoofdrol speelt, vertelt het bijzondere verhaal van het leven van Jeanne Vaubernier. Na een zwaar leven waarin het meisje haar weg in de wereld vindt als escort van de rijken, wordt ze uiteindelijk voorgesteld aan niemand minder dan koning Lodewijk XV (Johnny Depp). Het is liefde op het eerste gezicht en ze wordt zijn favoriete courtisane. Maar de rest van het hof wil vooral van haar af. Ze schokt iedereen met haar grenzeloze sensualiteit en moet als ´meisje van het volk´ dan ook veel obstakels overwinnen om haar plekje aan het hof te behouden. Jeanne du Barry opende dit jaar het filmfestival van Cannes.

Jeanne du Barry
Regie: Maïwenn (Frankrijk, 2023, 117 min.)|
Met: Johnny Depp, Maïwenn, Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud e.a.

★★★ VPRO Cinema

Weet te ontroeren.

★★★ NRC

Een geslaagde comeback voor Depp.

★★★ Trouw

Het is absoluut geen straf om ruim anderhalf uur van de bizarre overdaad en schoonheid van het paleis te kunnen genieten.

★★★ de Volkskrant

Johnny Depp is er weer.

Donderdag 28 september om 20.30 uur en zondag 1 oktober om 16.15 uur. Kijk voor alle informatie en reserveren op: www.hetzeepaard.nl

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in Vue Vlaardingen.

Jeanne-du-Barry_ps_1_jpg_sd-low_Photo-by-Ste-phanie-Branchu

25-09-2023