Dé Rotterdamse Scheurkalender 2024

Je bescheuren met de kalender van Jack Kerklaan?

Je bescheuren met de kalender van Jack Kerklaan?

MAASSLUIS / VLAARDINGEN / SCHIEDAM / ROTTERDAM - Dé Rotterdamse Scheurkalender 2024 is een uitgave van oer-Schiedammer Jack Kerklaan. Dit 320 pagina's tellende literair-scheurproduct is nu te koop.

Zoals op de achterflap te lezen is, biedt de scheurkalender onder meer 'plaatselijke poëtatiek', 'wist je ditjes & datjes' en de nodige 'wanlijners'. "Thuis is waar het hondenhaar aan alles plakt, behalve aan je hond" en "Aan de top wordt zogenaamd geleid, daaronder wordt meestal alleen geleden" zijn twee 'Jack's Wanlijners'.

De kalender staat vol prachtige foto's uit het Rotterdamse, zowel van nu als uit de oude doos. Eigen stad Schiedam, sinds mensenheugenis de woonst van JFK, komt ook aan bod, zoals een foto van molen De Kameel, met erbij wat jeneverstadgeschiedenis. Daar wordt nog maar eens een punt gemaakt: "Kinderdijk de molenhoofdstad van de wereld? Niks ervan: Schiedam!"

We zien ook een foto van het Schreiershuisje, met de aftiteling 'Hou op, schei uit!'. Die aftiteling vinden we ook terug bij een foto van de Eendenkotsweg, ja die bestaat. 

Dagje verder, pagina gescheurd, wel even aan de achterkant kijken, want anders mis je de nodige humor. Wie het niks vindt maar dit lietarire kleinood als cadeau in huis heeft gehaald kan er na dagelijkse lezing om 24.00 uur altijd nog zijn gat mee opkuisen. En dan? Op naar weer een Kerkeliaanse dagspreuk en/of wederwaardigheid.

Dé Rotterdamse Scheurkalender 2024 is voor 17,95 euro te koop bij diverse boekhandels. In Schiedam is de kalender te koop bij Het Schiedams Boekhuis op de Hoogstraat, alsook bij de Holland Souvenir Shop op de Appelmarkt. 

Eindredactie: Maikel Coomans
Spreuken en humor: Jack Kerklaan
MUSTSEE weetjes: redactie
Vormgeving: HJ Media Groep

Foto boven en onder dit artikel
Jack Kerklaan, met Dé Rotterdamse Scheurkalender 2024 (foto's door Jan Schrijver) in zijn Schiedam

231116 Jack Kerklaan Bescheurkalender Jan Schrijver3

16-11-2023