Jan Robberegt overleden

Oud-wethouder met groen cultureel hart

VLAARDINGEN - Oud-wethouder voor zes jaar, Jan Robberegt is overleden. Politiek was hij belangrijk voor en bij GroenLinks. De kleur groen droeg hij altijd in zijn hart. Niet alleen binnen de politiek, werd hij vanaf het moment dat hij wethouder ‘af’ was voorzitter van de Stichting Stadslandbouw Van Ruytenburch. Die functie bekleedde hij tot aan dit jaar.

Jan Robberegt overleden

Zijn maatschappelijke betrokkenheid op vele gebieden maakte dat je hem regelmatig tegenkwam als er iets te beleven viel op muzikaal (hij zong zelf jarenlang) of anderszins cultureel gebied. De laatste paar jaar kuierde hij voort met stok, maar versagen deed hij niet.

Samen met het vorig jaar overleden ONS.Vlaardingen-raadslid en bijna buurman Ben Vuijk werd met enige regelmaat een Touretappe bekeken. Zeker als de bergen opdoemde een middag vullend en niet ongezellige bezigheid. Ook als de mussen dood van het dak vielen bleef de tuin leeg. De hitte met een glas wijn bestrijdend haalden ook deze kijkers binnen de tijd de finish.

Van huis uit was Jan Robberegt sociaal werker en wie hem weleens sprak begreep waarom: hij was sociaal in hart en nieren. Een expositie? Jan kwam even neuzen. Muziek? Jan was erbij.

Jan Robberegt: Vlaardingen zal zijn kalme waardigheid missen.

Fotografie
Angelique van Woerkom

17-10-2023