IVN vogelexcursie in de Rietputten

IVN vogelexcursie in de Rietputten

VLAARDINGEN - IVN Natuureducatie is bezig met een kleine reeks van vogelspot-excursies, in verschillende leefgebieden - op het water, in moeras en riet, en in het weiland. Fervent vogelaar Johan Torn neemt je mee op ontdekkingstocht en helpt vogels te zien en te herkennen. De eerste excursie is inmiddels geweest.

De tweede vindt plaats op zaterdag 16 maart, in de Rietputten. De eerste blauwborsten zijn weer terug in het land en ook de tjiftjaf is overal weer te horen. Maar nog niet alle trekvogels zijn terug. We gaan op zoek naar Blauwborsten en Baardmannen en wie weet zijn dan ook de Rietzangers en Kleine karakieten al weer terug, of wat te denken van een Koekoek.
Vertreklocatie: parkeerplaats in het Oeverbos, bij het Binnenbospad, zijweg van de Maassluissedijk in Vlaardingen.

Vertrektijd is om 07.00 uur. De excursie duurt tot ongeveer 09.00 uur. Laarzen of  waterdichte schoenen zijn geen overbodige luxe. Deelname is gratis, aanmelding vooraf is  niet nodig.

De derde excursies vindt plaats in het weidegebied ten noorden van Schiedam. Details daarvan worden nog gepubliceerd op de IVN website: https://www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken/.

Fotografie
Liesbeth den Haan

Fotobijschrift
Te zien is een pad tussen de rietvelden van de Rietputten

07-03-2024