Zondag kampioenschap op Westhavenplaats

Irish Pub met Feyenoord-scherm

Irish Pub met Feyenoord-scherm

Dat Feyenoord dit jaar kampioen wordt van de Eredivisie lijkt zo klaar als een klontje. De ware liefhebber van de Voetbalkoning van de Maasstad had zich vorige week al rijk gerekend, maar naaste belager PSV wenste zich nog niet neer te leggen bij de suprematie van de elf van Arne Slot. De overwinning op stadgenoot Excelsior bleek net niet voldoende. Maar wat is er mooier dan kampioen worden in de eigen Kuip? Niets, dus.

Onafhankelijk van het Eindhovense resultaat, PSV speelt zondag 14 mei om 20.00 uur thuis tegen Fortuna Sittard, mogen en moeten de Rotterdammers thuis in een ongetwijfeld kolkende Kuip vanaf 16.45 uur het karwei afmaken tegen de nummer elf van dit moment: Go Ahead Eagles.

Wie geen kaartje heeft en zich geen plekje rond de grasmat heeft weten te bemachtigen die kan vanaf 14.00 uur naar de Irish Pub. Daar heeft eigenaar en sportfanaat Junior Flynn wederom een groot scherm. Ditmaal op het midden van de Westhavenplaats zodat er nog meer liefhebbers met een roodwit Rotterdams hart kunnen genieten.

Zoals bijgaande foto van vijf jaar geleden bewijst, en de weergoden lijken zich nu al te warmen aan dit feest, behoren gezelligheid en een groot juichgehalte tot de verwachte emolumenten. Het wordt naar verluidt en volgens het KNMI zo’n graadje of 20 en de kans op neerslag lijkt te verwaarlozen of het moet rondspetterend bier zijn.

Junior Flynn en zijn team verzorgen twee buitenbars en ook, want: rond etenstijd, komt er een foodstruck om de inwendige mens van een beetje vet op de ongetwijfeld ruime bierfilm te voorzien. Denk aan lekker weg etende snacks als: patat, bamiballen en andere frituurhapjes.

Feyenoord-Go Ahead Eagles
Datum: zondag 14 mei

Locatie: Irish Pub, Westhavenplaats 31, 3131 BT Vlaardingen
Irish Pub/terras open: 14.00 uur

Aanvang wedstrijd: 16.45 uur
Einde festiviteiten: 20.00 uur

Noot
Kledingvoorschrift: Feyenoordshirt, -sjaal, -vlag, …, alles ter modieuze verhoging van de feestvreugde.

Tekst
Peter Joore

Fotografie
Archief Irish Pub

10-05-2023