‘Padel Rotterdam Open’ vindt plaats van 22 tot en met 28 augustus

Internationaal FIP RISE padeltoernooi naar Rotterdam

Internationaal FIP RISE padeltoernooi naar Rotterdam

Rotterdam, 27 juni 2022 - Het internationale padeltoernooi FIP RISE wordt dit jaar van 22 tot en met 28 augustus gehouden bij Lake7 in Zevenhuizen bij Rotterdam. Het evenement vindt plaats onder de naam Invint Padel Rotterdam Open* en er zijn wedstrijden voor mannen en vrouwen. FIP RISE is dé gelegenheid om de aanstormende wereldtop in padel te aanschouwen en om kennis te maken met de sport. De organisatie verwacht een grote toestroom van belangstellenden.

Padel (spreek uit: padèl) krijgt steeds meer bekendheid. De supersnelle racketsport is een combinatie van tennis en squash. Het spel wordt in duo’s gespeeld op een baan die volledig is omheind door een kooi van plexiglas. De bal mag via de wanden worden teruggespeeld. Spelers mogen zelfs de kooi verlaten om de bal nog terug te slaan. Dat geeft het spel enorm veel vaart en levert spectaculaire rally’s op. Padel is overgewaaid uit Zuid-Amerika en Spanje. Daar is de dynamische sport enorm populair. Ook Nederland telt inmiddels meer dan 75.000 padelspelers, met daaronder een aantal bekende sporters, zoals Ronald en Frank de Boer, Wesley Sneijder, Arjan Robben en Rotterdammer Robin van Persie.

Aanstormend padeltalent uit binnen-en buitenland naar Rotterdam
De KNLTB heeft de licentie voor FIP RISE toegekend aan voormalig tenniscoach Flip van Betuw, die onder andere jarenlang Raemon Sluiter coachte. Hij mag het internationale evenement de komende jaren organiseren in Rotterdam. De toernooidirecteur hoopt met FIP RISE vooral te laten zien hoe leuk padel is. “We gaan de aanstormende top uit binnen- en buitenland nu in Rotterdam zien schitteren. Het wordt een geweldige week, niet alleen voor de spelers, die de kans krijgen om te stijgen op de wereldranglijst, maar ook voor het publiek. Padel is een feest om naar te kijken. Bovendien organiseren we allerlei leuke side-events, zoals padelclinics voor kinderen en volwassenen.”

Ook Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport, kijkt uit naar de komst van het internationale topsportevenement naar Rotterdam: “Padel is een nieuwe sport in Nederland en wint enorm aan populariteit. We zien ernaar uit om de nationale en internationale padeltalenten in Rotterdam te verwelkomen en alle bezoekers en geïnteresseerden te laten genieten van deze dynamische sport.”

Toplocatie aan de Zevenhuizerplas
Padel Rotterdam Open wordt gehouden op Lake7, een toplocatie aan de Zevenhuizerplas. Het schitterende sportpark beschikt over zeven outdoor padelbanen. Daar komen binnenkort vijf indoorbanen bij; al met al meer dan genoeg ruimte voor alle wedstrijden en side-events. Op dinsdag en woensdag worden de (pre)kwalificatierondes gespeeld. Donderdag begint het hoofdtoernooi. En op vrijdag, zaterdag en zondag staan de finales op het programma. De toegang voor het publiek is gratis.

Het toernooi is vernoemd naar de hoofdsponsor van het evenement, de Rotterdamse investeringsmaatschappij Invint.

28-06-2022