Gebrek aan hygiëne, voedsel niet op temperatuur en roken aan de bar

Integrale horecacontrole

Integrale horecacontrole

VLAARDINGEN - Op vrijdag 15 maart heeft de gemeente Vlaardingen een integrale horecacontrole gehouden in samenwerking met de NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit), de politie en de Nederlandse arbeidsinspectie. Er zijn meerdere horecabedrijven geïnspecteerd op locaties binnen de gemeente waarbij diverse overtredingen zijn geconstateerd.

Overtredingen
Er zijn bij meerdere horecaondernemingen in totaal 5 bestuurlijke waarschuwingen opgelegd voor bijvoorbeeld het niet aanwezig hebben van een leidinggevende of het niet kunnen tonen van een vergunning. Ook zijn er 5 boeterapporten opgemaakt voor het onder andere niet op orde hebben van de hygiëne en de temperatuur van voedsel.

Daarnaast zijn er overtredingen aangetroffen op het gebied van hygiëne, roken in het bedrijf, geen allergeneninformatie, blusmiddelen over de datum en het niet op orde hebben van ongediertewering en bestrijding. Deze ondernemers hebben een waarschuwing gekregen en zij krijgen de kans om op te lossen.

Integrale controles
De gemeente Vlaardingen en haar partners houden regelmatig integrale controles. Niet alleen bij horecabedrijven, maar ook bij andere supermarkten, bedrijven, of coffeeshops. Alle partners zijn verplicht regelmatig controles te houden. Door dit te combineren in een integrale controle kost het ook voor de ondernemers minder tijd.

Tekst
Gemeente Vlaardingen

Fotografie
Peter Joore

16-03-2024