Opening voor publiek op 7 juli

Infopunt Vlaardingen opent op unieke locatie

Infopunt Vlaardingen opent op unieke locatie

Vlaardingen heeft vanaf deze maand een nieuw informatiepunt voor inwoners, bezoekers en bedrijven. Dit wordt op vrijdag 7 juli gevierd met een feestelijke opening, waarbij iedereen van harte welkom is om een kijkje te nemen in het nieuwe pand aan de Westhavenkade.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verbouwing van het pand tegenover het Museum Vlaardingen, waar vanaf deze maand de citymarketing-organisatie zijn intrek neemt. Er is onder meer een kantoorruimte in gekomen en een balie waar op termijn elke dag iemand te vinden is. Ook zijn de balken voor de ramen weggehaald voor een meer open uitstraling en binnenkort worden er zonnepanelen geïnstalleerd, laat citymarketeer Menno de Mol weten.

Vlaardingen op de kaart zetten
De Mol is directeur-bestuurder van Vlaardingen Partners, de organisatie die zich sinds dit jaar ontfermt over de citymarketing van Vlaardingen. “Onze ambitie is om Vlaardingen op de kaart zetten: de stad bekend, bemind en aantrekkelijk maken voor bewoners, bezoekers en bedrijfsleven” vertelt hij. “Onderdeel daarvan is de website www.Vlaardingendoen.nl en nu ook het Infopunt Vlaardingen.”

Bij het Infopunt kunnen bewoners, bezoekers, bedrijven en organisaties straks digitaal en fysiek alle informatie vinden die ze zoeken over de stad. “Natuurlijk kunnen we je vertellen wat er allemaal te zien en te doen is in de stad, maar ook waar je mooi kunt wonen en alles over ondernemen, werken en leren in Vlaardingen. Bovendien is Infopunt Vlaardingen een mooie plek om met elkaar in gesprek te gaan om te kijken hoe we de stad nóg aantrekkelijker kunnen maken. Daarvoor nodig ik iedereen van harte uit.”

Officiële opening
Op vrijdag 7 juli kunnen die gesprekken al plaatsvinden, tijdens de publieke opening tussen 15:00 uur en 19:00 uur. Het infopunt is gevestigd aan de Westhavenkade 53a. Een unieke locatie naast de Stadskraan Vlaardingen en zeillogger VL.92 Balder. Vanaf medio juli is het Infopunt Vlaardingen vier dagen in de week geopend en uiteindelijk zal dit dagelijks worden. Om de balie te bemannen wordt naast de vaste krachten nog gezocht naar vrijwilligers. Hiermee vervalt de VVV-functie van Museum Vlaardingen, die wordt overgenomen door het Infopunt. De museumwinkel zal overigens wel gewoon blijven bestaan.

Vlaardingen Partners
Stichting Vlaardingen Partners is de citymarketing-organisatie van Vlaardingen. De start van de organisatie en opening van het Infopunt Vlaardingen wordt mogelijk gemaakt door een gezamenlijke inspanning van het Vlaardingse bedrijfsleven en de gemeente Vlaardingen.

03-07-2023