In Vino Vlaardingen II

Tulpglas heeft nieuwe wijnen

Wijn is in alle tijden een sfeerverhogende geestrijke drank. Het appelleert aan gezelligheid en smaak en heeft een waarlijk positief effect op het gemoed. Mo Westein van Slijterij & Wijnhandel Tulpglas is er zo een die niet bij de pakken melk neerzit en graag verband legt tussen de uitgeperste druif en haar Vlaardingen. Dat waren in eerste instantie ’t Oft Wit en ’t Ooft Rood. Nu is gekozen voor een ander aspect.

In Vino Vlaardingen II

Haar tweede zoektocht naar een “eigen” wijn voerde Mo naar het Spaanse Castilië en Léon; naar de wijnstreek Rueda om precies te zijn; grofweg gelegen tussen Valladolid en Madrid. Deze regio produceert droge, aromatische witte wijnen, die meest gemaakt worden van de Verdejo-druif met kleine porties Viura en Sauvignon Blanc. Bij Tulpglas kun je deze wijn vinden én kopen onder de noemer Visbank Blanc.

Visbank Blanc
Waarom Visbank Blanc? Mo: ‘De Visbank is een karakteristiek gebouw, kent zelfs een miniatuurversie in Madurodam. Het was ooit visafslag. Dit ontwerp van Jacob van Schie is in 1778 gebouwd en heeft een windvaan in de vorm van een haring. En, tsja … vis moet zwemmen, niet waar!’

Broekpolder Rood
Mo: ‘Ik was op zoek naar een stoere rode wijn. Eentje die niet de stadse, maar de natúúrlijke schoonheid van Vlaardingen benadrukt. Uiteindelijk ben ik - eveneens in de streek van Rueda - bij een soepele rode wijn terechtgekomen die gemaakt is van de garnacha druif. Op het etiket een Schotse Hooglander zoals je ze in de Broekpolder treffen kunt.
   De “broek” (brouck) van Broekpolder heeft betrekking op het oorspronkelijke veenmoeras op die plek. Het landschap is, met polder, bos en plassen, divers en is vormt een prima habitat waar veel watervogels leven en overwinteren.’

Haring
En hoewel de mogelijkheden tot het verorberen van een hapje bij de wijnen legio zijn, beviel de proefsessie met een nieuwe haring uitstekend. Hoe Vlaardings wil je het hebben!

Zowel de Visbank Blanc als de Broekpolder Rood kost per fles €9,99. Wie van elk een exemplaar tegelijk koopt betaalt €18,50 voor dit tweekleurige duo.

Slijterij & Wijnhandel Tulpglas
Hoogstraat 212 A
3131 BR Vlaardingen

Telefoon: 06-4479 0379
E-mail: info@tulpglas.nl
Website: www.tulpglas.nl
Facebook: Tulpglas 

28-06-2021

afbeelding