Van 26 maart tot 30 april 2022

In Har Hensgens Gallery is het werk van Eelke Renschke Bekkenutte te zien

In Har Hensgens Gallery is het werk van Eelke Renschke Bekkenutte te zien

Het werk van Eelke Renschke Bekkenutte is een verzameling van verschillende momenten, ervaringen en waarnemingen. Ze is op zoek naar vormen voor zowel het zichtbare (zien) als het onzichtbare (gevoelens, gedachten, geluid, geuren). Dit uit zich voornamelijk op canvas, waarbij zij verschillende media samenvoegt. Schilderen, fotografie en taal voeren hierin de boventoon. Elk medium heeft zijn eigen kwaliteit en geeft vorm aan het zichtbare of het onzichtbare. De combinatie van de verschillende media in haar werk is een poging tot het creëren van een allesomvattend beeld of hoe men de werkelijkheid kan ervaren.

Fossielen van tijd.

Tijdens haar studie fotografie wilde zij momenten vastleggen, maar de weergave van die momenten werden beperkt door het medium. “Als ik klikte dan kreeg ik een letterlijke afdruk van wat ik zag. Waar waren al die andere lagen die je ervaart wanneer kijkt of ergens bent? De gedachten kon ik nergens terug vinden op de foto, de gevoelens evenmin, terwijl dat toch allemaal samen aanwezig lijkt te zijn. Ik verlangde naar beelden die een meer allesomvattende weergave waren van momenten. Ik vroeg mij af waarom de foto wordt aangenomen als het meest waarheidsgetrouwe medium, terwijl het zoveel dingen achterlaat. En hoe kon ik onzichtbare waarnemingen vertalen naar beeld?” Deze toen begonnen vraagstukken en onderzoeken vormen tot vandaag de dag nog steeds de basis van haar werk. Daarbij gaat gepaard: het diepgewortelde besef dat alles voorbij gaat. Hierdoor blijft zij de drang behouden de voorbijvliegende tijd stil te zetten op canvas, zoals een fotograaf dat met zijn camera doet. “Enerzijds omdat ik gewoonweg niet kan omgaan met de momenten die door mijn vingers glippen waar ik bij sta. Anderzijds is het besef dat alles voorbij gaat het mooiste wat ik kan ervaren en wat al het leven van waarde voorziet.” Zo ontstaan haar beelden vanuit de menselijke neiging naar vereeuwiging en zijn zij tegelijkertijd een ode aan de vergankelijkheid, de bloei en de vernietiging.

In Har Hensgens Gallery zal het werk van Eelke Renschke Bekkenutte te zien zijn van 26 maart tot 30 april 2022. Naast één groot werk (160cm x 200cm) presenteren we een serie kleinere werken, die zij speciaal heeft gemaakt voor deze solo expositie.

Galerie voor hedendaagse kunst, Har Hensgens & Meriem Demo

contemporaryartgalleryharhensgens.com

22-03-2022