Wandeldag van de Slag

In de voetsporen van Graaf Dirk

In de voetsporen van Graaf Dirk

In dit jubileumjaar rond de Vlaardingse stadsrechten zou je bijna vergeten dat Vlaardingen 5 jaar geleden ook een jubileum had: de Slag bij Vlaardingen, die op 29 juli 1018 plaatsvond. De Slag (en de aanleiding) waren minder feestelijk, maar erg belangrijk voor de toekomst van Vlaardingen en Nederland.

Ook dit jaar organiseren de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen daarom een speciale stadswandeling rondom de "Dag van de Slag". De stadswandeling is bedacht in samenwerking met de afdeling Archeologie van de gemeente Vlaardingen, en voert o.a. langs het (vermoedelijke) slagveld en de plek waar de burcht van Dirk III moet hebben gestaan.
 
De gidsen staan klaar op zondag 23 juli en vrijdag 28 juli.  Beide wandelingen starten om 14.00 uur bij de ingang van Museum Vlaardingen, Westhavenkade  54. Kosten bedragen € 3,00 p.p. (te voldoen bij de gids). Deelnemers met een geldige Rotterdampas of Vrijwilligerspas kriigen 50% korting. Reserveren (niet verplicht, wel gewenst) via www.serviceteam-vlaardingen.nl/agenda.

 

17-07-2023