Informatiemiddag in de Windwijzer

Impact van Odensehuis de Bovenkamer

Impact van Odensehuis de Bovenkamer

VLAARDINGEN - Onderzoekers van de Hogeschool Rotterdam hebben gedurende een jaar intensief kwalitatief onderzoek verricht naar de impact van Odensehuis de Bovenkamer op de deelnemers in hun diverse rollen. De bevindingen van dit onderzoek zullen worden gepresenteerd op donderdagmiddag 29 februari in De Windwijzer.

Tijdens deze bijzondere informatiemiddag zal tevens een indrukwekkende expositie van prachtige foto's van een van de deelnemers van de Bovenkamer te bewonderen zijn.

Odensehuis de Bovenkamer is ruim 9 jaar geleden gestart in De Windwijzer en biedt activiteiten aan voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten. Deze activiteiten zijn gericht op ontmoeting, gezamenlijke activiteiten, informatievoorziening en ondersteuning vanuit de Sociale Benadering. De focus ligt op wat mogelijk is en wat wél kan. Het bestuur van De Windwijzer wilde graag weten hoe mensen die betrokken zijn bij Odensehuis de Bovenkamer het concept daadwerkelijk ervaren en welke voordelen deelnemers en hun naasten ervan hebben. Daarnaast wilde het bestuur de bekendheid vergroten van wat Odensehuis de Bovenkamer kan betekenen voor mensen met geheugenproblemen en hun omgeving in Vlaardingen.

Het onderzoek, gestart in 2023 en afgerond in januari 2024, is uitgevoerd door onderzoekers van Hogeschool Rotterdam. Marina Jonkers, een van de onderzoekers, heeft gedurende het afgelopen jaar actief deelgenomen aan de activiteiten en uitgebreide interviews gehouden met deelnemers en ook met het professionele netwerk waarmee samengewerkt wordt.

De resultaten van dit onderzoek worden op 29 februari gepresenteerd tijdens een speciaal georganiseerde informatiemiddag in De Windwijzer. Onderzoeker Marina Jonkers zal de aanwezigen meenemen door de uitkomsten van het onderzoek. De informatiemiddag vindt plaats van 15.30 uur tot 17.30 uur. Vooraf aanmelden is gewenst en kan bij Lydia Maathuis, coördinator Odensehuis de Bovenkamer, via contact@debovenkamer.info.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere middag en De Windwijzer te bezoeken aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

19-02-2024