Borussia Dortmund huurt Vlaardinger voor half jaar van Chelsea

Ian Maatsen vliegt van west naar oost

Ian Maatsen vliegt van west naar oost

VLAARDINGEN / LONDON / DORTMUND - De 21-jarige Ian Maatsen speelt de rest van het seizoen voor Borussia Dortmund. Saillant detail: de Duitsers zijn niet alleen de komende tegenstander van PSV, maar tevens de club waar Maatsen in de jeugd een aantal jaren speelde alvorens hij naar het perfide Albion vertrok. De linkerverdediger wordt voor een half jaar van Chelsea gehuurd.

Dortmund wilde een optie tot koop op de Vlaardinger, maar daar gingen The Blues niet mee akkoord.

Voor Maatsen lijkt dit een ideale (tijdelijke?) ruil. Bij Chelsea maakt hij weinig minuten op het hoogste niveau. Bij Borussia lijkt hij, gezien de gewildheid van zijn komst, kans te maken op aanzienlijk meer speeltijd.

Dat laatste is, met het aanstaande EK in Duitsland in aantocht, voor Maatsen niet onbelangrijk daar bondscoach Ronald Koeman hem al een tweetal keer opriep om de trainingen van Oranje in aanloop naar de laatste wedstrijden mee te maken.

En zoals bekend verondersteld: in 1988, toen het EK in West-Duitsland […] plaatsvond, zat er met Wim Koevermans ook een Vlaardinger in de selectie. En laten we dat jaar nu net kampioen zijn geworden …

Tekst en Screenshot
Peter Joore

Fotobijschrift
Ian Maatsen, vanaf vandaag ook competitiegenoten, na afloop van Nederland-Frankrijk

14-01-2024