Union Berlin - Borussia Dortmund 0-2

Ian Maatsen scoort eerste goal na imposante run

Ian Maatsen scoort eerste goal na imposante run

BERLIN/VLAARDINGEN – Voor Union Berlin een bittere pil. De eerste thuisnederlaag van dit seizoen hakte er fors in. De winst van Borussia houdt in dat de vierde plek, goed voor weer een deelname aan de lucratieve Champions League, nog altijd een feit is. Toch blijft het uitkijken, want RB Leipzig volgt op een punt, terwijl VFB Stuttgart, met één wedstrijd minder, drie punten voor staat. Dat kunnen er nog zes worden.

Het zag er in de beginfase niet altijd naar uit dat Dortmund een stuk hoger op de ranglijst bivakkeert. De kansen waren voor Union Berlin. Borussia-trainer Edin Terziç moet het er in en voor de dug-out bij vlagen benauwd van hebben gekregen en heeft misschien wel een grijs haartje weg moeten plukken. Pas in de 29e minuut een eerste serieuze kans voor Borussia. Buitenspel, maar toch.

In de 41e minuut kreeg linksbuiten Adeyemi het, van rechts naar binnen draaiend, op zijn heupen. Met een vlammend schot net onder de lat liet hij Union-doelman Rønnow kansloos: 0-1. Het betekende een onverwacht mooi einde van een matige eerste helft.

240303 Berlin Dortmund 0 2 4Pas in de 90e minuut maakte Vlaardinger Ian Maatsen een eind aan alle onzekerheid door net over de middenlijn de bal af te pakken en in één lange run recht op zijn doel en doelman Rønnow af te stevenen en 0-2 te maken met een geplaatste schuiver. De verslaggever kenschetste Maatsen als: ‘Extrem laufstark’. En daar was geen woord te veel aan gezegd.

Ian Maatsen lijkt zich met de week onmisbaarder te maken voor Borussia Dortmund. Hij voelt zich kennelijk thuis in de Bundesliga. Dat moet bondscoach Ronald Koeman genoegen doen en PSV, met de return in de Champions League op 13 maart aanstaande op de sportagenda, de stuipen op het lijf jagen. Peter Bosz c.s. zijn gewaarschuwd.

Tekst
Peter Joore

Foto's
Screenshot

Fotobijschriften (van boven naar beneden)
1. 0-2: de eerste goal van Ian Maatsen voor Borussia Dortmund is een feit
2. Maatsen pakt de beslissende bal af
3. Voorafgaande de wedstrijd: Maatsen met zijn hoofd in de Bundesliga
4. Wedstrijdmoment
5. 0-2 vanui ander camerastandpunt
6. Ian Maatsen blij als ... Ian Maatsen

240303 Berlin Dortmund 0 2 1

240303 Berlin Dortmund 0 2 2

240303 Berlin Dortmund 0 2 6

240303 Berlin Dortmund 0 2 3

03-03-2024