Van HVO naar Oranje? Kwestie van de juiste kleur!

Ian Maatsen in voorselectie bondscoach Ronald Koeman

Ian Maatsen in voorselectie bondscoach Ronald Koeman

In aanloop naar het Europees Kampioenschap van 2024 in Duitsland heeft bondscoach Ronald Koeman zijn voorselectie bekendgemaakt. Verrassend of niet zit daar ook de naam van stadgenoot Ian Maatsen tussen.

Ian Maatsen (21), die afgelopen seizoen met vlag en wimpel kampioen werd met Burnley en promotie afdwong naar de Premier League, speelde, net als andere jongeling Mickey van de Ven van Tottenham meerdere interlands voor Jong Oranje. Van de Ven zat ook al bij de voorselectie van Louis van Gaal afgelopen WK.

Koeman heeft negenentwintig namen op de lijst voor de twee aanstaande Europese kwalificatieduels met Griekenland (7 september, Eindhoven) en Ierland (10 september, Dublin). De namen van onder meer Cillesen, Malacia, Jurriën Timber, Klaassen en die van Berghuis ontbreken om verschillende redenen.

Doel
Verbruggen (Brighton), Flekken (Brentford), Bijlow (Feyenoord) en Noppen (Heerenveen).

Verdediging
Van Dijk (Liverpool), Aké (Manchester City), Dumfries, De Vrij (Inter), Blind (Girona), de Ligt (Bayern), Botman (Newcastle), Ian Maatsen (Chelsea), Hartman, Geertruida (Feyenoord) en Van de Ven (Tottenham).

Middenveld
De Jong (Barcelona), Wieffer (Feyenoord), Veerman (PSV), Koopmeiners, De Roon (Atalanta), Simons (RB Leipzig) en Reijnders (AC Milan).

Aanval
Brobbey, Bergwijn (Ajax), Depay (Atletico), Weghorst (TSG Hoffenheim). Lang (PSV), Gakpo (Liverpool) en Malen (Dortmund)

EK 2024
Het 17e Europees Kampioenschap voetbal voor mannen wordt gehouden van 14 juni t/m 14 juli in Duitsland.

Speelsteden
Hamburg, Berlijn, Gelsenkirchen, Dortmund, Leipzig, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt am Main, Stuttgart en München.

Fotografie
Screenshot tv afgelopen juni-juli EK-onder 21 Georgië en Roemenië.

19-08-2023