Met Alleen Familie neemt hij u mee in herkenbare familietaferelen

Huub Stapel raakt hilarische en ontroerende snaar:

Huub Stapel raakt hilarische en ontroerende snaar:

Alleen Familie is zijn meest persoonlijke voorstelling tot nu toe: Huub Stapel is terug met een
ontroerende, hilarische en meeslepende solo. In deze voorstelling komen alle facetten van families voorbij. Naast de eeuwige band en familieruzies gaat het ook over (on)recht, armoede en talenten.

De voorstelling is geschreven door cabaretier en tekstschrijver Jan Beuving:
Huub: “Ik wilde dat een jong iemand de tekst zou schrijven voor deze solo. En Jan schrijft zo tranen trekkend mooi. Naast mijn eigen familieverhaal zijn er een aantal liedjes, maar natuurlijk ook conferences over familiesituaties waar we bijna allemaal wel eens mee te maken hebben: een familieweekend bijvoorbeeld.”
Jan: “Ik hoop met het schrijven van Alleen Familie mijn twee liefdes bij elkaar te brengen. Ik 
ben cabaretier, maar ook een enorme toneelliefhebber. Het mooie is dat Huub een mengvorm brengt: het is niet echt cabaret, maar ook geen toneelmonoloog. En Huub is een  hele goede acteur, dus daar wilde ik gebruik van maken.”

Familie is door de geschiedenis heen al een onuitputtelijk thema:
Jan: “Neem Romeo & Julia; dat is met liefde en drama één grote familie- en klassenstrijd. En als je denkt aan een familieweekend op een Waddeneiland komen de verhalen gelijk boven. Zelfde geldt voor de nazit van een begrafenis. Huub zijn familieverhaal werd alleen maar  beter toen er meer informatie boven tafel kwam.”
Huub: “De voorstelling is door mijn eigen verhaal diverser geworden, persoonlijker. Het gaat 
meer de diepte in. Ik ben zelf een sentimentele draak, dus bij de eerste lezing moest ik even 
slikken van ontroering. Mijn oudste broer zei: ‘Het is alsof Jan de afgelopen veertig jaar bij  ons in de familie heeft geleefd, als een van ons.’ Dat is toch prachtig?”

Familie is er altijd en overal. Om nog maar te zwijgen over schoonfamilie, stief-familie, pleegfamilie, adoptiefamilie, oranjefamilie en de grootste familie van Nederland. Een  huwelijk kun je ontbinden en een vriendschap beëindigen, maar familie is de enige band  waar je je nooit helemaal van kunt ontdoen. Als u een persoonlijk verhaal wilt horen waarin u ook het nodige zult herkennen, kom dan naar de solo Alleen Familie. U mag uw hele familie 
meenemen, maar met vrienden of buren bent u ook meer dan welkom.

Huub Stapel is woensdag 19 april 2023 om 20.15 uur te zien met zijn voorstelling Alleen 
familie in Theater aan de Schie. Toegang is € 29,50 per persoon. Kaarten zijn te reserveren 
via theateraandeschie.nl.

13-04-2023