Zaterdag 18 november Sinterklaasintocht in Vlaardingen

Hoort de wind waait door de bomen

Hoort de wind waait door de bomen

VLAARDINGEN - Vlaardingen bruist en er hangt vrolijkheid in de lucht. Dat klopt, want we hebben iets te vieren. De organisatie van CJV zorgt dit jaar voor de 50ste keer dat Sinterklaas de Vlaardingse haven binnenvaart. Hij komt, Hij komt ...

Zaterdag 18 november om 09:00 varen de boten en jetski’s de haven binnen, langs de Pelmolen, richting de sluizen. Begeleid door verschillende pietenbands worden de boten de Haven binnengehaald, op weg naar de Visbank. Heb jij ook zo’n zin om al zwaaiend Sinterklaas en zijn pieten te verwelkomen?

Ook dit jaar wordt de Goedheiligman, bij de Visbank, ontvangen door onze burgemeester Bert Wijbenga. Na ontvangst gaat de vrolijke stoet door naar het Stadhuis, waar Sinterklaas op het bordes goed te zien is door alle kinderen, die hem al springend en dansend toezingen.  

Groots feest in het centrum van de stad
In het centrum van Vlaardingen valt er heel wat te beleven. Van 11:00 uur tot 16:00 uur kunnen kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten van het Super Sint Festijn in de Fransenstraat,  op het Veerplein en dit jaar ook in de Waalstraat. In deze laatste straat zal een techniekstraat komen, waar kinderen kennis kunnen maken met de Vlaardingse technische bedrijven. Zij hebben tal van technische workshops en spelen klaar staan om de kinderen kennis te laten maken met technische beroepen.

Voor de kinderen die niet naar het centrum kunnen komen, bezoekt Sinterklaas ook de van Hogendorplaan, de Loper en de Woon-& Autoboulevard Hoogstad. Om vervolgens nog een groet te brengen op het podium van het Super Sint Festijn.

Hang de speciale Sinterklaasvlag weer buiten
Heb jij de Sinterklaasvlag vorig jaar al door de stad zien wapperen? Ook dit jaar kun je de speciale Sint in Vlaardingen-vlag aan jouw gevel laten wapperen. Immers, bij de verjaardag van de Sint hoort natuurlijk. Of maak een mooie tekening voor het achter raam. Kijk op www.sintinvlaardingen.nl voor de speciale 50 jaar Sint-kleurplaat en voor de vlaggen. Met het kopen van de vlag steun je ook gelijk dit mooie kinderfeest, www.kysosocks.nl/shop/sinterklaas-vlag of www.sintinvlaardingen.nl/vlaardingse-sinterklaasvlag.

Live-uitzending volgen?
Ook dit jaar is het weer mogelijk om de feestelijkheden te volgen via de live-uitzending op www.sintinvlaardingen.nl en live op Facebook. Dat levert weer mooie beelden op van de haven en het historische centrum van Vlaardingen. Sinterklaas vindt dat zelf ook heel bijzonder: “Ik kijk er enorm naar uit om weer naar Vlaardingen te komen”.

Houd de komende weken www.sintinvlaardingen.nl en www.facebook.com/sintinvlaardingen of www.instagram.com/sintinvlaardingen in de gaten voor alle informatie.

31-10-2023