Hoop sprankelt weer aan de Marathonweg

D.V.O.’32 - Lyra 2-2 (0-1)

VLAARDINGEN (Voetbal) - Met een puike teamprestatie tegen subtopper Lyra bood D.V.O’32 haar trouwe supportersaanhang andermaal een sprankeltje hoop op handhaving in de 3e klasse. Tot in de 5e minuut van de blessuretijd koersten de Vlaardingers zelfs af op een driepunter, maar helaas gooiden de gasten uit De Lier op de valreep roet in het eten (2-2).

Na een hinderlijke onderbreking van twee zaterdagen zonder competitievoetbal, was de vraag of de thuisclub na de zege op Naaldwijk ook de volgende Westlandse ploeg pijn kon doen. De aanloop was verre van florissant. Verleden week een dikke nederlaag in een oefenpotje tegen 4e klasser V.D.L. (1-4) en jongstleden donderdag werd zelfs de training afgelast vanwege het stormachtige weer.

De openingsfase tegen Lyra verliep allerminst voorspoedig. Al binnen 5 minuten keken de gastheren tegen een 0-1 achterstand aan toen een indraaiende corner ongelukkig door Kyan Swaneveld in eigen doel werd gewerkt. Dit D.V.O. heeft na de winterstop echter veel aan teamgeest gewonnen en knokte zich ook nu terug in de wedstrijd.

Lyra had duidelijk moeite met de intensiteit aan Vlaardingse kant en behoudens een korte fase op slag van rust, deden de Westwijkers niet onder voor de sterker geachte Westlanders. In het openingskwartier van de 2e helft betaalde dat zich en lieten doelpunten van Pasal Möller en Tim Kievit het duel kantelen (2-1). Het thuispubliek wreef zich in de ogen en kneep zichzelf in de armen. 'Wat gebeurt er hier allemaal?!' gonsde het langs de lijn.

Uiteindelijk duurde het tot ver in de blessuretijd alvorens de Lierenaren langszij kwamen. D.V.O.’32 moest meer en meer naar achteren, verspeelde een hoop kracht met het dichtlopen van de ruimtes en betaalde op het nippertje de tol (2-2). Misschien een op dat moment verdiende treffer voor de alsmaar wanhopiger wordende gasten, maar met een onsje meer geluk pak je de broodnodige winst.

Eventjes was er sprake van frustratie richting de rijkelijk met extra tijd strooiende scheidsrechter (uiteindelijk 9 minuten!). Desalniettemin overheersten na afloop de goede vibes. Vooraf teken je voor een punt tegen een promotiekandidaat.

Nog meer positieve energie tanken uit dit resultaat en het vizier vol op de komende wedstrijden tegen hekkensluiter Rozenburg en O.V.V. Deze degradatiekrakers zullen uitwijzen in hoeverre D.V.O.’32 zich nog serieus gaat mengen in de strijd om plek 12, die net als plek 10 en 11 recht geeft op de nacompetitie. De ogenschijnlijk onhaalbare plek 9 is pas echt een veilige stek, en niet plek 11 zoals eerder gememoreerd.