Hoogendijk Sport & Fitness bedankt de zorg

Hoogendijk Sport & Fitness bedankt de zorg

Op woensdag 12 mei, tijdens de ‘Internationale Dag van de Verpleging’, is het zorgpersoneel van verschillende ziekenhuizen in Nederland en België in het zonnetje gezet door fitnessprofessionals met een dansworkout en een vitaliteitsvoucher.Deze actie bij de ziekenhuizen vormt de aftrap van de landelijke uitrol waar meer dan 220 sportscholen in Nederland aan meedoen. Tino Hoogendijk, fitnessondernemer in Vlaardingen heeft met een team gedanst voor de ziekenhuismedewerkers van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Hij mocht de vitaliteitsvoucher overhandigen aan Niels Honig, lid van de Raad van Bestuur en een verpleegkundige. 

Tino Hoogendijk heeft geen seconde getwijfeld om aan deze actie mee te doen. “Vorig jaar werden zorgmedewerkers nog als helden gezien en werden ze onthaald met applaus en gebak. Dat geluid is verstomd. Het lijkt alsof de inzet van het verplegend personeel steeds meer als het ‘nieuwe normaal’ wordt beschouwd. De zorg verdient een opkikker én positieve aandacht. De vitaliteitsvoucher is onze manier van klappen voor de zorg. Met de vitaliteitsvoucher kunnen de ziekenhuismedewerkers na dit loodzware jaar aan hun conditie werken. Wat we zeker van het virus geleerd hebben is dat we meer aan onze fysieke weerbaarheid moeten werken om herhaling van deze zware crisis te voorkomen”, aldus Tino Hoogendijk.

VES-2-24

Met deze actie wil de sportbranche ook de gevaren laten zien van inactiviteit in deze crisis. Terwijl de ziekenhuizen en IC’s overvol zijn en de zorg kraakt, toont onderzoek aan dat fysieke inactiviteit de grootste risicofactor is om na een COVID- 19 besmetting in het ziekenhuis of op de IC terecht te komen. Leefstijlziektes als overgewicht, obesitas, hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaataandoeningen maken mensen extra kwetsbaar. Fysiek actieve personen hebben 73% minder kans om met COVID-19 op IC terecht te komen. Fysiek fitte personen hebben 2,5 keer minder kans om te overlijden aan COVID-19. Fysieke achterstand blijkt dus de zwakste schakel in onze samenleving te zijn.

Dr. Stefan van Rooijen, oprichter van ‘Fit4Surgery’ en initiatiefnemer van het gezondheidsprogramma ‘Fit4Life’ vindt het mooi dat de ziekenhuismedewerkers bedankt worden op deze manier. Hij kijkt ook naar de toekomst. We moeten echt nadenken over deze gezondheidscrisis. Het afgelopen corona jaar is de zorg overbelast geraakt. Door meer de nadruk te gaan leggen op de preventieve gezondheidszorg en leefstijlverbetering kunnen we ervoor zorgen dat wij in de toekomst beter voorbereid zijn”, aldus Stefan van Rooijen.

Fotograaf: Jan DulferVES-08

12-05-2021