Eén van de oudste glastuinbedrijven zit in Naaldwijk

Hofland Flowering Plants viert 125-jarig jubileum

Hofland Flowering Plants viert 125-jarig jubileum

NAALDWIJK - Een van de oudste Westlandse glastuinbouwbedrijven, Hofland Flowering Plants, bestaat in 2024 maar liefst 125 jaar. Het glastuinbouwbedrijf is op 20 oktober 1899 opgericht door Jan Hofland. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer: broer Frank en zus Annemiek.

Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer: broer Frank en zus Annemiek. Daarnaast is de vierde generatie, vader Goos en oom Peter, vanaf de zijlijn betrokken om kennis en ervaring te delen. Ook de derde generatie, (o)pa Frans (91 jaar) en (o)ma Jeanne (87 jaar), is nog getuige van deze bijzondere mijlpaal.

24011 Hofland Flowering Plants 2e generatie Gozewinus Jacobus sr HoflandAl vanaf de tweede generatie (sinds 1960) is Hofland Flowering Plants gevestigd op de Lange Broekweg in Naaldwijk. In de loop der jaren is het bedrijf uitgebreid met aankoop van naastgelegen percelen tot een oppervlakte van 6 hectare. Sinds 1970 is de hoofdteelt de lidcactus (‘Schlumbergera’), aangevuld met verschillende teelten in het voorjaar. Er werken 30 collega’s bij familie Hofland, dat de naam heeft een sociaal familiebedrijf te zijn. Duurzaamheid loopt als rode draad door het bedrijf heen en is de basis.

2024: “Let’s celebrate together”
Met de slogan ‘Let’s celebrate together’ staan in 2024 de nodige festiviteiten op stapel met het team, klanten, leveranciers, naastgelegen buren, collega kwekers en niet te vergeten; de familie Hofland. Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan is er ook een feestelijke plantenhoes voor de Schlumbergera ontwikkeld welke vanaf januari 2024 zijn weg naar de consumenten vindt.

Fotografie
Archief Hofland Flowering Plants

Fotobijschriften
Boven: 5e generatie zus Annemiek en broer Frank (5e generatie)
Midden: Gozewinus Jacobus sr. Hofland (2e generatie)
Onder: Goos, Frans en Peter Hofland (3e generatie)

24011 Hofland Flowering Plants 3e generatie Goos Frans Peter Hofland

11-01-2024