Hit The Road

Deze week in Filmtheater Het Zeepaard 22 en 25 september

(Iran, 2021, 93 min.)
Regie: Panah Panahi
Met: Hassan Madjooni, Pantea Panahiha, Rayan Sarlak e.a.

Hit The Road

Hit The Road is het fenomenale speelfilmdebuut van de zoon van Jafar Panahi, de filmmaker die al jarenlang door de Iraanse autoriteiten wordt gedwarsboomd en onlangs opnieuw werd gearresteerd. Dit weerhield zoon Panah Panahi er toch niet van hetzelfde pad te kiezen als zijn vader.

Een gezin van vier plus hond reist per auto in de richting van de Turkse grens. Aan het stuur de oudste zoon, naast hem zijn moeder en achterin de vader met zijn been in het gips en het jongste zoontje dat met een tomeloze energie wordt gespeeld door de 6-jarige Rayan Sarlak. Het waarom van de autorit blijft lang onduidelijk, wel is duidelijk dat de toekomst onzeker is.

Wij reizen mee met dit gezin dat, terwijl een wonderlijk berglandschap voorbijtrekt, vrijuit praat, lacht, zingt en ruziet. Hit The Road heeft al vele prijzen gewonnen en draait ook in het kader van de Vredesweek.

★★★★★ Trouw
Iraans droomdebuut over de pijn van afscheid

★★★★ VPRO Cinema
Heerlijke roadmovie uit Iran.

★★★★de Volkskrant
Prachtig speelfilmdebuut.

★★★★ NRC
Iraniër is in de auto vrijer dan thuis.

★★★★ De Morgen
Heerlijk snoepje met een wrange nasmaak.

de Filmkrant
Een rijk geschakeerd en intiem portret.

Donderdag 22 september om 20.30 uur en zondag 25 september om 16.15 uur. Kijk voor alle informatie en reserveren op: www.hetzeepaard.nl
Filmtheater Het Zeepaard vertoont film in Vue Vlaardingen.

19-09-2022