boek-skyline-vlaardingen

'Een Uitgelezen kans'

Het grote voorleesboek - Marianne Busser & Ron Schröder

Mooie bundel vol grappige, stoute en ontroerende verhaaltjes en versjes

In samenwerking met de Stichting Lezen vraagt het CPNB al twintig jaar aandacht voor het voorlezen aan jonge kinderen. Dat gebeurt steeds in januari, tijdens de Nationale Voorleesdagen. Bekende Nederlanders bezoeken dan een peuterspeelzaal of kleuterschool en onderstrepen daarmee het belang van voorlezen. Bij jonge kinderen zorgt voorlezen namelijk voor een beter taalgevoel en draagt bij aan een uitgebreide woordenschat. Ook stimuleert voorlezen de liefde voor het boek en versterkt het de band tussen (groot-)ouder en (klein-)kind. Natuurlijk spelen uitgeverijen hierop in. Zo verscheen er wederom van Marianne Busser en Ron Schröder een verzameling korte verhalen in ‘Het grote voorleesboek’.

Het grote voorleesboek - Marianne Busser & Ron Schröder

Een belangrijke rol in deze prachtig uitgevoerde bundel spelen de kleurrijke illustraties van Dagmar Stam en Marijke Duffhauss. Die zorgen voor een mooie ondersteuning in beeld van de vele grappige, stoute en ontroerende verhaaltjes en versjes. Kinderen die meeluisteren zijn dol op die illustraties. Deze twaalfde druk  is een herziene uitgave van 'Het grote voorleesboek' dat in 2008 uitkwam. 

Bijzonder goed bedacht: achterin het boek staat een overzicht op thema en een index op figuurtjes. Zo vind je bijvoorbeeld gemakkelijk alle verhaaltjes en versjes die gaan over zwemmen. Ook vind je eenvoudig alle avonturen van ‘Knorrepotje’ of ‘Het mannenkoor’. 

Deze bundel - op groot formaat (26 x 25 cm) - nodigt uit om er elke dag uit voor te lezen. Een feest voor (groot-)ouder en (klein-)kind. Vaak zul je na het voorlezen van een verhaaltje of het voordragen van een versje horen: 'Nog een keer?'

220314 Busser-Schröder Emiel YpmaMarianne Busser (Haarlem, 1958) en Ron Schröder (Ermelo, 1958) hebben samen inmiddels ruim vierhonderdtwintig boeken en meer dan duizend liedjes gemaakt. Daarnaast hebben ze veel gewerkt aan onderwijsmethoden en geschreven voor kindertijdschriften en teksten geleverd voor het televisieprogramma Sesamstraat. 'Het grote voorleesboek' is begin dit jaar verschenen bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf en kost € 16,00.

illustraties:
1.  omslag van het boek
2.  portret van de auteurs (portret gemaakt door Emiel Ypma)

Recensie
Gerard van Os

Alle boekrecensies zijn ook terug te vinden op: www.vlaardingenleest.nl

 

14-03-2022

Waardering

1 haring - net zo (on)aantrekkelijk als een bedorven haring
2 haringen - alleen in de uitverkoop de moeite waard
3 haringen - kan ermee door als tussendoortje
4 haringen - goede kwaliteit, een stevige aanrader
5 haringen - behoort tot de beste vangst van dit jaar

hele haring hele haring hele haring hele haring