Hier neem je alvast een kijkje op het Glasfabriek-terrein

Het festivalterrein voor 'IDDF in Concert' wordt opgebouwd

Het festivalterrein voor 'IDDF in Concert' wordt opgebouwd

SCHIEDAM - We namen vanochtend een kijkje bij de opbouw op het Glasfabriek-terrein voor de twee concertdagen van het IDDF-festival. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni aanstaande staan hier o.a. Danny Vera, BLØF, Waylon en Di-rect en rapper Engel met zanger Paul de Munnik op het podium.

door Jan Schrijver (tekst en foto's), Jan Willem de Boer (video-reportage)

iddfopbouwpodium3

Op de twee foto's hierboven zie je het hoofdpodium. Op de houten borden, die hier met een hoogwerker aan de stellingen worden vastgemaakt, worden de geluidsboxen bevestigd. Dat heeft als doel het geluid richting Rotterdamsedijk tegen te houden. 

Op de foto hieronder zie je de witte tent die wordt opgebouwd. Dat is de tent voor bezoekers die een VIP-arrangement hebben. Daarnaast zie je de loods met wanden waarop graffiti zichtbaar is. Die graffiti is aangebracht voor de afgelopen herfst gehouden pop-up-expo van het Stedelijk Museum Schiedam getiteld 'Glashard' (lees hierover: (Post)-graffiti is kunst die kan schuren). In deze hal vind je op vrijdag en zaterdag de 'Distiller Experience'. 

wittetent

Hieronder zie je het interview door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam met organisator Brendo Festen van Vivre Productions. Het wordt megagroot? vraagt Jan Willem. "Het wordt megaleuk", is hierop het antwoord van Brendo. De kaartverkoop gaat goed, zegt hij desgevraagd (zo'n 4500 kaarten per dag verkocht) en er zijn nog kaarten te koop, voegt hij eraan toe. 

Op de foto hieronder zie je de in opbouw zijnde tent waarin het Koninklijke De Kuyper Jazzcafé komt. Voor deze tent komt een groot terras met aan beide zijden ruimtes voor standhouders. In een van die ruimtes is een silent disco. Het decor van de oude silo's van de voormalige glasfabriek is uniek. 

dekuyper

31-05-2022