Speciale bouwhekken markeren start herstelwerkzaamheden

Herbouw Museumpaviljoen januari van start

Herbouw Museumpaviljoen januari van start

Januari 2023 zal gestart worden met de herstelwerkzaamheden van het paviljoen tegenover Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade. Een jaar geleden heeft een brand het pand gedeeltelijk verwoest. Het museum, eigenaar van het pand, heeft, nadat de verzekering het schadebedrag had vastgesteld, een plan voor herbouw ontwikkeld.

In dit plan zijn een aantal verfraaiingen aan het pand bedacht, waardoor het paviljoen een frissere en meer transparante uitstraling krijgt. Ook zal het dak voorzien worden van zonnepanelen, waardoor het pand gasloos verwarmd kan worden.

Deze week is overeenstemming bereikt met Aannemingsbedrijf A. van der Lugt uit Vlaardingen voor de uitvoering van de herstelwerkzaamheden. Afhankelijk van levertijden en weersomstandigheden hoopt de aannemer de werkzaamheden voor 1 mei afgerond te hebben.

Ondertussen heeft het museum, in overleg met diverse belanghebbenden uit de stad, nagedacht over een nieuwe, passende bestemming voor het pand. De onderhandelingen met een nieuwe huurder zijn in vergevorderd stadium. Hierover zal in januari meer duidelijkheid komen.

In aanwezigheid van wethouder Lianne van Kalken en museumdirecteur Léanne Selles, werden deze week doeken geplaatst op de bouwhekken. De Stichting Vlaardingen 750 liet deze doeken ontwikkelen in opdracht van de gemeente Vlaardingen. Op de doeken krijgt de voorbijganger al wat mee van de viering van 750 jaar Stadsrechten in 2023. Een leuk opwarmertje voor de komende feestelijkheden tot het moment dat het museumpaviljoen weer in volle glorie is hersteld.

23-12-2022