Hennepkwekerij Jan de Rooijstraat ontmanteld

Na een melding en onderzoek heeft de politie op woensdag 7 december een hennepkwekerij aangetroffen in Jan de Rooijstraat. Er werden 550 planten gevonden en er was sprake van stroomdiefstal. De gemeente heeft de hennepkwekerij ontmanteld. Er wordt een onderzoek ingesteld naar een verdachte(n). Burgemeester Bert Wijbenga is voornemens het pand te sluiten

Hennepkwekerij Jan de Rooijstraat ontmanteld

Risico’s
De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast.

Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via handhaving@vlaardingen.nl of via de Buitenlijn www.vlaardingen.nl/buitenlijn.

08-12-2022