Een plek met toekomst

Heemtuin zoekt plannenmakers en aanpakkers

Heemtuin zoekt plannenmakers en aanpakkers

Als er één plek is waar mens en natuur samengaan, dan is het wel de Heemtuin. Al 50 jaar wordt hier met veel liefde gewerkt aan groen en groei. Een halve eeuw lang maken jong en oud hier kennis met het vele moois dat de Nederlandse natuur ons te bieden heeft. Vanwege bezuinigen houdt de gemeente op met de Heemtuin. Hoe mooi zou het zijn als we een partij kunnen vinden die dit unieke plekje kan behouden voor onze stad? De moeite van een zoektocht waard!

De gemeente zoekt een organisatie of ondernemer die mogelijkheden ziet om de Heemtuin een toekomst te geven. Het gaat om het beheer en onderhoud van het groen, de paden en het gebouw op de Heemtuin en een manier om op deze plek de liefde voor de natuur te blijven delen met bewoners. 

Een plek met toekomst
Ziet uw organisatie mogelijkheden in de Heemtuin? Voor de gemeente is het belangrijk dat de Heemtuin een bijzondere groene plek blijft, toegankelijk blijft voor bewoners en een rol blijft houden in natuureducatie. Misschien heeft u ideeën die aanvullend hierop zijn: een expositieruimte, een theehuis, een kinderopvang? Als u mogelijkheden ziet, kijken we graag met u of deze op deze plek te realiseren zijn als aanvulling op het behoud van de groene waarde voor de Vlaardingers.

Een plan voor de toekomst
Een inspirerende gedachte? Als uw organisatie toekomst ziet in de Heemtuin en de Heemtuin toekomst kan geven, praat de gemeente hierover graag met u verder. U kunt uw interesse kenbaar maken door in januari een e-mail te sturen. Dan nodigen we u uit voor een intakegesprek. 

Als uw interesse in dat gesprek verder gewekt is, kunt u een plan van aanpak opstellen. De gemeente kijkt vervolgens welk plan het meest kansrijk is. Hopelijk kunnen we er zo voor zorgen dat de Heemtuin de groene parel blijft die zij nu is.
 
 

06-01-2021