HBSS-DVO’32 2-1 (1-0)

Eerste nederlaag

Zaterdag 12 november stond in Schiedam voor het HBSS van trainer Toon Wolters de koppositie op het spel. HBSS had bij de aftrap één punt minder dan de Vlaardingers. Het werd een lekkere burenruzie met diverse spannende momenten, een hoop strijd, fantastische reddingen en een serie bijna-goals. Kortom: het talrijke publiek werd prima vermaakt.

Al na dertien seconden lag de bal bijna achter DVO keeper Ian Slagboom. Gelukkig voor de Vlaardingers ging het schot over. In de derde minuut moest de paal redding brengen, al bleek achteraf dat het buitenspel was.

HBSS begon veel scherper. Ieder duel werd gewonnen en ook de afvallende bal was veelal een Schiedamse trofee. DVO kwam niet aan voetballen toe. Tot in de achttiende minuut leek de 1-0 een feit. Na lang beraad concludeerde scheidsrechter Van Drunen dat de bal via lat en paal in de handen van DVO ’s sluitpost was beland.

Puur geluk en niet alleen dat: DVO was op slag wakker. Het resulteerde in de eerste echte Vlaardingse kans. Exact op het halve uur een voorzet van links van Floris Keizerwaard die net werd gemist door Robin den Breems en Gert Jan van der Veen. Het bleek een speldeprik  en niet meer.

Vlak daarop kwam de equipe van oefenmeester Toon Wolters door een kopbal uit een corner op een verdiende voorsprong. Ian Slagboom redde nog bekwaam bij een één op één -situatie, anders had achterstand nog ruimer geweest.

Na rust een feller DVO al bleef Ian Slagboom de balngrijke man met een aantal reddingen. De tweede helft werd steeds meer die van een terugtrekkende thuisploeg en een aanvallend DVO’32. DVO dicteerde het spel en de gelijkmaker hing in de lucht.

Die 1-1 kwam er ook. Al was er genoeg discussie over de penalty. Robin den Breems werd binnen het strafschopgebied in de rug gelopen. Gert Jan van der Veen had aan alle commotie geen boodschap aan en schoof vanaf elf meter koel binnen.

Lang kon DVO hiervan niet genieten. Een mooie Schiedamse aanval werd koppend afgerond door een vrij staande Marruchen Timmermans. DVO grossierde de laatste twintig minuten in kansjes: kopballen en schoten van Robin den Breems en Gert Jan van der Veen bezaten te weinig kracht om de Schiedamse keeper te verontrusten.

Eenmaal leek de gelijkmaker daar, maar de inzet van spits Nico Huijer kwam via de paal (in blessuretijd) weer terug het veld in. Dikke pech. Maar al met al was de zege voor HBSS niet onverdiend. DVO’32 zal de wonden moeten likken en volgende week OVV op nul punten moeten trakteren.